Thomas Bolander.

Thomas Bolander.

Foredrag:

Hvornår er kunstig intelligens bedst?

Thomas Bolander fra DTU Compute giver 13. marts på Allerød Bibliotek et bud på fremtiden

Kunstig intelligens er i rivende udvikling og er på vej til at indtage alle elektroniske apparater omkring os, samt danne grundlag for fremtidens fører løse biler, hospitalsrobotter osv. Men hvad er kunstig intelligens overhovedet og hvordan adskiller det sig fra traditionel programmering af computere – og fra menneskelig intelligens?

Det kan man høre mere om ved foredraget 'Kunstig intelligens - hvor længe er mennesket klogest' tirsdag 13. marts kl. 19 på Allerød Bibliotek med Thomas Bolander, ph.d., lektor ved DTU Compute og forsker i logik og kunstig intelligens.

Er jobbet i fare

Skal vi frygte, at kunstig intelligens og robotter overtager vores job - eller måske endda verdensherredømmet?

Foredraget vil belyse den kunstige intelligens' historie, give indblik i ligheder og forskelle mellem menneskelig og kunstig intelligens, samt komme med et bud på fremtidsperspektiverne.

Thomas Bolanders forskning fokuserer primært på brugen af logik til modellering af menneskelig planlægning, ræsonering og problemløsning.

Af særlig interesse er modellering af sociale fænomener og social intelligens med henblik på at kunne lave computersystemer som kan agere intelligent i forhold til mennesker og andre computersystemer.

I 2006 modtag han prisen som årets underviser på DTU.

Arrangør er LOF Øresund i samarbejde med Allerød Bibliotek og Kulturhus. Pris 175 kroner.

jesl

Publiceret 23 February 2018 08:45