Der var også tid til hyggesnak ved det særlige modearrangement på biblioteket forleden. Foto: Melissa Wieser, Allerød Bibliotek

Der var også tid til hyggesnak ved det særlige modearrangement på biblioteket forleden. Foto: Melissa Wieser, Allerød Bibliotek

Fotogalleri:

Modebevidste kvinder indtog biblioteket

Der var totalt udsolgt, da Allerød Bibliotek satte fokus på modens historie

Flotte kjoler, matchende læbestift, champagne, chokolade, goodie bags og historie. Det var elementerne ved den totalt udsolgte 'Girls Afternoon Out' på Allerød Bibliotek forleden.

Her mødte de mange deltagere Trine Halle, der er museumsinspektør hos Magasin du nord, og hun fortalte om stormagasinets historie, og hvordan stormagasiner har været afgørende for den shoppingkultur, der er i dag.

Fik du læst: Borgergruppe holder nyt borgermøde om Farremosen

“Tidligere gik man kun i små specialforretninger, når man havde konkrete planer om at købe noget – f.eks. en hat. Men stormagasinernes indretning gjorde, at man kunne miste fornemmelse af tid og sted og har været med til at øge vores forbrug af tøj”, fortalte hun blandt andet.

Deltagerne ved arrangementet mødte også Pia Storm, der er vintageekspert, og hun fortalte, hvordan man ved at 'rejse' rundt i modehistorien har man mulighed for at finde tøj af høj kvalitet, der passer til ens kropstype og får en til at føle sig godt tilpas.

Fik du læst: Så er det en realitet: Kongevejens Skole nedlægges som selvstændig skole

“Ingen ser godt ud i alt, men alle ser godt ud i noget”, understregede hun og demonstrerede det også ved en lille modeopvisning med kjoler fra 1920'erne frem til 1970'erne.

I pausen lavede Anne Charlotte Mohr, indehaveren af Ofelia Blomster, live-bindinger af blomsterbuketter i vintage-stil.

hhs

Publiceret 26 February 2018 09:35