Selvom byrådet har bevilget 22,5 millioner kroner til en ny teatersal hos Mungo Park er det ikke penge nok. Derfor skal der nu søges fondsmidler. Arkivfoto

Selvom byrådet har bevilget 22,5 millioner kroner til en ny teatersal hos Mungo Park er det ikke penge nok. Derfor skal der nu søges fondsmidler. Arkivfoto

Teatersalsprojekt er for dyrt:

Mungo Park må væbne sig med tålmodighed

Drømmen er en ny teatersal hos Mungo Park, men den kan ikke realiseres med de millioner, som kommunen har sat af til projektet. Det står klart efter licitationen. Derfor skal der nu søges fonde

Af
Helene Stolle

Der er ikke afsat penge nok til en ny teatersal hos Mungo Park. Det står klar efter, at licitationen nu er slut. Ifølge en pressemeddelelse fra Allerød kommune har de bud, der er kommet ind på teatersalen nemlig alle være noget dyrere end de 22,5 millioner kroner, som byrådet har valgt at bevilge til salen.

Fik du læst: Fotogalleri: Modebevidste kvinder indtog biblioteket

Det betyder, at licitationen nu aflyses. Dermed må Mungo Park væbne sig med en god portion tålmodighed, for der skal nu søges fondsmidler, så finansieringen kan komme på plads.

“Teatersalen har bred politisk opbakning, og byrådet er meget optaget af at få nye og gode rammer for vores fantastiske, lokale teater. Så hele byrådet vil fortsat arbejde for, at teatret kommer i mål med projektet”, siger Karsten Långerich (V) i pressemeddelelsen fra kommunen.

Det er en udmelding, der glæder Mungo Parks teaterdirektør Lasse Bo Handberg.

Fik du læst: Borgerforslag: Borgmester vil se på muligheden 

“Allerød Kommunes investering i en ny sal får enorm betydning for teatrets udvikling. Det er kærkomment og nødvendigt, og vi er meget glade og taknemmelige for kommunens engagement”, siger han og lægger ikke skjul på, at behovet for en ny teatersal er stort.

“Vi har længe haft et stort behov for udvidede rammer. Publikum strømmer til teatret, og med større kapacitet kan vi tage imod endnu flere. Når vi samtidig kan omdanne den eksisterende sal til prøvesal og etablere flere arbejdspladser, får vi bedre arbejdsvilkår for vores dygtige medarbejdere”, siger han.

Publiceret 26 February 2018 16:30