Drive In Bio bliver en lørdag i august omdannet til en ny, stor musikfestival. Arkivfoto

Drive In Bio bliver en lørdag i august omdannet til en ny, stor musikfestival. Arkivfoto

Stor musikfest er på vej til den gamle grusgrav

Drive in Bio i Lynge bliver omdannet til musikfestival, når ’EVO 18’ til august blænder op for 12 timers house og elektronisk musik

Af
Af Anne Lønstrup

Drive in Bio i Lynge forvandels lørdag 4. august  til den nye musikfestival EVO 18.

Ejeren af Lynge Drive in Bio siden 2011, Henrik Kehlet, har tit har overvejet, hvordan den tidligere grusgrav kunne bruge til noget andet og mere end film.

Fik du læst: Med hjertet på rette sted: Ivalo fik Allerød til at hjælpe de hjemløse i kulden 

I en snak med sin 20-årige søn Frederik Kehlet og dennes kammerat, Patrick Thomsen, kom ideen om en endagsfestival med DJ's, house og elektronisk musik op. Publikum forventes at især at blive det lidt yngre segment.

”DJ-musikken henvender sig primært til de 18-35 årige. Men jeg kan også godt lide det selv - jeg er snart 50 år – og efter at vi har lagt det op på Facebook, kan jeg se, at vores faste publikum i 30-40-års alderen er positive,” siger Henrik Kehlet.

En tilbagevendende begivenhed

Han fortæller, at festivalen skal løbe af stablen på den ene af Drive in Bio'ens tre pladser. Der kommer 4.000-4.500 billetter til salg, selv om den gamle grusgrav mageligt kunne rumme flere publikummer.

”Her det første år vil vi ikke slå større brød op, end vi kan bage. Men hvis det bliver vellykket, og hvis kommunen bliver tilfreds med den måde, vi håndterer det på, er det vores håb at gøre det til en tilbagevendende begivenhed, som kan tiltrække nogle af de store DJ's fra Sverige og Holland,” siger han.

Fik du læst: Teatersalsprojekt er for dyrt: Mungo Park må væbne sig med tålmodighed

I næste uge vil EVO 18 løfte sløret for endnu en kunstner. Foreløbig navnene Faustix, TooManyLefthands, ItaloBrothers, Hedegaard, Yepha & Hampenberg på plakaten.

Musikfestivalen løber fra klokken 12.00 til 00.00. Arrangørerne lægger vægt på beliggenheden i naturen og på sikkerhed, gode toiletforhold og let adgang til streetfood, øl- og vinbarer.

For at festivaldeltagerne kan komme fem og tilbage, sættes der shuttlebusser ind mellem Lynge og Allerød S-togs station. Se mere på evo18.dk, hvor nedtællingen til festivalen er begyndt.

null

Publiceret 27 February 2018 13:36