Ivalo Chemnitz bil var godt fyldt op med alle de varme ting, som Allerødborgerne donerede til de hjemløse. Privatfoto

Ivalo Chemnitz bil var godt fyldt op med alle de varme ting, som Allerødborgerne donerede til de hjemløse. Privatfoto

Med hjertet på rettet sted:

Ivalo fik Allerød til at hjælpe de hjemløse i kulden

På mindre end 24 timer havde Ivalo Chemnitz fyldt bilen med varme dyner, jakker, vanter og tæpper, som Allerødborgerne donerede til de hjemløse

Af
Helene Stolle

Der var ikke langt fra tanke til handling, da Ivalo Chemnitz forleden dag læste i nyhederne, at der kan være en fare for, at hjemløse fryser ihjel i den voldsomme kulde, der kommer ind over Danmark i disse dage.

Fik du læst: Teatersalsprojekt er for dyrt: Mungo Park på væbne sig med tålmodighed

“Jeg kunne slet ikke have det, så jeg lavede et opslag på min Instagram samt på facebooksiden 'Allerød Kommune - hjælp hinanden', hvor jeg efterlyste jakker, vanter og dyner”, fortæller Ivalo Chemnitz til Allerød Nyt og kan ikke skjule sin glæde over, hvordan Allerødborgerne tog imod opslaget.

“Der gik ikke lang tid, førend det væltede ind med beskeder fra folk, der gerne ville donere varme ting til de hjemløse. Det var så fantastisk at opleve”, siger Ivalo Chemnitz og fortæller, at hun på mindre end 24 timer havde fyldt hele sin bil op med dyner, jakker, tæpper og andet, som kan varme de hjemløse i den kolde tid.

Stor imødekommenhed

Det var faktisk rigtig dejligt at køre rundt til alle de mange mennesker i Allerød og Lynge. Alle var så imødekommende og glade, og jeg blev utrolig rørt over, hvor meget de gerne ville hjælpe. Mange fortalte, at de selv har tænkt på at gøre noget, og derfor var de så glade for, at jeg så havde sat handling bag”, fortæller Ivalo Chemnitz.

Fik du læst: Fotogalleri: Modebevidste kvinder indtog biblioteket 

Hun kørte de mange indsamlede ting ind til Lærkehøj/Lindvang på Frederiksberg, hvor der er en varmestue for hjemløse.

“De blev så glade for alt det, jeg kom med og sagde, at der virkelig er mangel på varmt tøj for tiden, så de satte stor pris på det”, fortæller Ivalo Chemnitz og sender en stor tak videre til alle i Allerød.

“Det er fantastisk, at vi på under 24 timer kan hjælpe hinanden med sådan en indsamling til de, der virkelig har brug for det. Jeg er faktisk helt stolt”, lyder det fra Ivalo Chemnitz.

Publiceret 27 February 2018 09:06