"Der skal ikke herske tvivl om, at Enhedslisten i den situation står ubetinget bag de offentlige ansatte og deres krav", skriver Rasmus Keis Neerbek fra Enhedslisten i dette debatindlæg. Arkivfoto

DEBAT:

"Vi bakker op om de offentligt ansatte"

singerødvej 133, 3540 Lynge

Rasmus Keis Neerbek, Enhedslisen, Vassingerødvej 133, Lynge

I skrivende stund trækker det op til konflikt på det offentlige område.

Der skal ikke herske tvivl om, at Enhedslisten i den situation står ubetinget bag de offentlige ansatte og deres krav. Det handler for flere faggrupper om basale lønkrav, for andre retten til kollektive arbejdstidsaftaler, hele grundlaget for den danske model.

Vi opfordrer de offentlige ansatte til at stå sammen. Historikken taler sit tydelige sprog, fra konflikten i 2008 til lockouten i 2013. Regeringsindgreb vil ubetinget favorisere arbejdsgiverne.

Det er en ulige kamp. En konflikt på det private arbejdsmarked giver arbejdsgiver et indtægtstab, hvor en konflikt i det offentlige giver ren økonomisk gevinst, hvor stat og kommune kan stoppe ubetalte lønmidler i kassen. Kun et politisk pres kan vinde kampen.

Skulle det komme til en konflikt, så vil vi fra Enhedslistens side stille forslag om, at alle ubetalte lønmidler forbliver på deres respektive områder. Det uanset om det er personalet på plejehjemmene, i skolerne eller daginstitutionerne som konflikter. Og vi vil fortsætte med at kræve, at alle faggrupper i Allerød Kommune naturligvis skal have en kollektiv aftale om deres arbejdstid, uagtet om det sker i regi af KL eller vi skal lave en lokal kommunalaftale.

 

 

Publiceret 27 February 2018 06:58