Video:

Allerød Privatskole sender publikum på en tidsrejse

Otte begivenheder i Danmarkshistorien bliver fortalt med sjov og sang, når Allerød Privatskole opfører musical

Af
Af Kristina Pihl

Det er ikke hver dag, at man oplever pudrede parykker og blondeforklæder i atrium'et på Allerød Privatskole. Men det er tilfældet i de her dage, hvor eleverne i 7.a og 7.b har skiftet jeans og sweatshirts ud med flotte og pompøse kostumer. 7. marts har de nemlig premiere på musicialen “Danmarkshistorien - sådan cirka”, og atrium'et er derfor fyldt op med sang og skuespil.

Fik du læst: Flere vil bo i Lynge: Nyt boligområde på vej 

Musicalen er bygget op om otte nedslag i Danmarkshistorien. Det er eleverne der, i samarbejde med lærerne, har udvalgt de otte nedslag, ligesom de også selv har været med til at lave deres kostumer og skrive musikken.

“Det har været super fedt at være med til at lave stykket. Jeg er rigtig glad for at spille teater, så det har været sjovt at prøve, både at spille skuespil og lave kostumerne,” fortæller Vibeke Kruse, der spiller en af Christian den Fjerdes koner.

Grin med historien

Det er lærerne John Ingerslev og Tine Langtved Mitchell fra Allerød Privatskole, der har skrevet musicalen. Stykket vil sende publikum på en tidsrejse, der starter ved ertebøllekulturen 5400-400 f.kr og slutter ved energikrisen i 1973.

Læs også: Skulderklap: Ridepiger blev hædret for deres store indsats

Og selvom musicalen er bygget op folkeskolens historiekanon, er der også plads til at ændre lidt på fakta og gøre grin med historien. Derfor vil publikum kunne opleve vittigheder om alt fra Christian den Fjerdes problemer med at huske navnene på alle hans koner, til glade grænsehandlende danskere, der i deres jagt på billige salmiak bomber i Fleggaard kommer forbi Slaget ved Dybbøl.

“Det er fedt at være med til at fortælle historien på en andeledes og sjov måde, så folk også kan grine lidt,” fortæller Julie Qvist, der spiller en af sygeplejerske i stykket om Slaget ved Dybbøl.

Julie Qvist (t.v) og Ida Poulsen (t.h) er to af de 7. klasser, der er med i musicalen ’Danmarkshistorien - sådan cirka’. Foto: Kristina Pihl

Julie Qvist (t.v) og Ida Poulsen (t.h) er to af de 7. klasser, der er med i musicalen ’Danmarkshistorien - sådan cirka’. Foto: Kristina Pihl

En ny måde at lære på

7.a og 7. b har arbejdet med musicalen gennem det sidste halve år. At eleverne har fået muligheden for at gå i dybden med Danmarkshistorie på en andenledes måde, har givet dem en ny forståelse for historien.

“Jeg har lært meget om historien ved at spille musicalen. Blandt andet har jeg lært, hvor hårde forholdene var i 1864. Sygeplejerskerne skulle arbejde 24/7, og så var de også utrolig unge”. fortæller Ida Poulsen, der også spiller en af sygeplejerskerne ved slaget ved Dybbøl.

Publiceret 07 March 2018 13:30