Allerød-børn til fest for insekthotel

Fredag 16. marts indvies det nye insekthotel, som børn fra 10 daginstitutioner har været med til at lave

Fredag 16. marts åbner et nyt hotel i Allerød med plads til flere hundrede gæster. Men det vil ikke være den typiske forretningsrejsende eller turist, der flytter ind. Hotellet er nemlig forbeholdt naturens seksbenede beboere: insekterne.

Hotellet, der kommer til at stå i haven bag Allerød Bibliotek, er skabt af børn fra Allerød Kommunes daginstitutioner i samarbejde med Allerød Bibliotek, Den Grønne Guide og Glad Service.

Mere end 100 børn fra 10 forskellige institutioner har arbejdet med insekttemaet og indsamlet forskelligt 'inventar' i form af naturmaterialer til hotellets værelser.

Læs også: Rapport slår fast: Høj kvalitet i Allerøds folkeskoler

De har talt om, hvilke insekter der mon flytter ind i hotellet, og undersøgt, hvilke insekter der foretrækker forskellige typer materialer. For eksempel kan mariehøns godt lide at bo i kogler, kviste og blade, mens bier foretrækker hule pinde eller træstykker med huller i.

Når hotellet indvies fredag, er de deltagende børn og deres pædagoger inviteret til bl.a. insektkoncert og insektsnacks på Allerød Bibliotek. Her får børnene mulighed for at indleve sig i insekternes verden gennem sang og musik.

Styrker naturforståelse

Målet med projektet er at styrke børnenes nysgerrighed og opmærksomhed omkring naturen og dens kredsløb. Processen med at bygge et insekthotel giver børnene en større indsigt i insekternes levesteder og fødeemner, og gennem snakken om insekternes rolle i naturen skabes opmærksomhed omkring naturens fødekredsløb.

Læs også: Nyt projekt skal sikre bedre sprog blandt Allerøds børn

Som afslutning på projektet får daginstitutionerne mulighed for at få en blanding vilde blomsterfrø med hjem, som de kan så i institutionen og dermed bidrage til biodiversiteten.

Og så står biblioteket og den Grønne Guide klar med mere viden om insekter samt tips og tricks til, hvordan børnene og deres voksne nemt kommer i gang med at bygge deres eget insekthotel.

Byg selv et insekthotel

I anledning af bibliotekets nye insekthotel er Den Grønne Guides traditionelle 'byg din egen fuglekasse'-arrangement udvidet, så man lørdag 17. marts kl. 10-13 kan bygge et insekthotel på pladsen foran Allerød Bibliotek.

Arrangementet er et samarbejde mellem Den Grønne Guide i Allerød, Allerød Fuglegruppe, Vestre Hus Børnenaturcenter, Danmarks Naturfredningsforening og Allerød Bibliotek.

jesl

Publiceret 13 March 2018 11:01

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV