Temafoto.

Temafoto.

DEBAT:

Sagen om Farremosen

John Sørensen, Solbærvej 23

Kære Karsten.

Tak for din mail af 5/3/18, men du besvarer jo ikke mit spørgsmål.

Du skriver, at du vil arbejde for en grøn og erhvervsvenlig kommune, og at de to ønsker ikke er i modstrid. Det er jeg enig med dig i.

Et enigt byråd henvendte sig i november 2017 til Erhvervsministeren for at undersøge muligheden for at ændre på lokalplanen, og før valget var vi enige om, at en lovlig mulighed for at undgå §6/7 virksomheder skulle undersøges. Jeg mener ikke, du har gjort noget som helst i den retning, men i stedet resigneret med den holdning, at det ikke er dit ansvar, at tidligere byråd har fejlet. Der er også begreber som moral og etik i politik.

Det er dårlig moral at love en masse op til et valg, for derefter ikke at følge op på de løfter man gav.

Det er dårlig moral, såfremt du er bekendt med, at Allerød Byråd har givet forhåndstilsagn til SCT og Pankas om byggetilladelse.

Det er dårlig etik, at du går ud og proklamerer Allerød som en grøn kommune, når du samtidig tillader byggeri af virksomhed med krav om særlig beliggenhed, tættest muligt på vores parcelhuskvarter.

Det er ikke industrier, som vil bringe indtægter til Allerød Kommune, men til gengæld vil de skade flere tusinde borgere.

Ref. Borgermødet 6/3: Hørte jeg sig sige at: "såfremt Allerød Kommune måtte tabe en eventuel retssag, så det vil være ulovligt at bygge tung industri i Faremosen, ja, så ville man blot se at få gjort det lovligt".

Jeg håber ikke, at det var hvad du udtalte?

Glædeligt at Viggo Janum fra Vores Allerød var til stede og bekræftede sin indstilling til at få sagen uvildigt undersøgt. Det havde været passende, om flere af 'vendekåberne' i byrådet også havde været til stede.

Naturligvis vil du blive upopulær hos Pankas og SCT, hvis du går sammen med os borgere, og hvad så? Til gengæld vil du blive en respekteret borgmester i Allerød.

Hvad med arealerne på Bjergvej? Det område kunne jo blive til parceller, hvor nye borgere kunne bygge deres ønskehuse, med en flot udsigt, og lægge deres skattekroner i Allerøds kasse. Men hvis udsigten bliver en asfaltfabrik og et kæmpestort SCS transportcenter, så glem det. Ingen vil betale store millionbeløb for blot at kunne inhalere udledning fra en asfaltfabrik.

Publiceret 13 March 2018 11:12