Karen Gausland - nu tidligere formand for Socialdemokratiet i Allerød og nyudnævnt æresmedlem.

Karen Gausland - nu tidligere formand for Socialdemokratiet i Allerød og nyudnævnt æresmedlem.

Grethe Munk afløser Karen Gausland som S-formand

Karen Gausland - der er trådt tilbage, fordi hun ikke længere bor i kommunen - er udnævnt til æresmedlem

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Det var skifte på formandsposten, da Socialdemokratiet i Allerød holdt generalforsamling på Kirkehavegård: Den hidtidige formand, Karen Gausland, trådte tilbage, da hun ikke længere bor i kommunen, og som ny formand blev valgt Grethe Munk.

Som afslutning på generalforsamlingen var der rosende ord og blomster til Karen Gausland, der også blev udnævnt til æresmedlem for sit store arbejde for partiet såvel som formand og byrådsmedlem.

I sin beretning på generalforsamlingen kom Karen Gausland ind på den netop gennemførte valgkamp, der gav Socialdemokratiet fem pladser i Allerød Byråd for første gang. Partiets spidskandidat, Miki Dam Larsen, fik 1518 prsonlige stemmer.

Formanden nævnte “succesen med at sende valgprogrammet ud til alle husstande i form af et omslag til Allerød Nyt”, ligesom hun kom ind på “alle de små pjecer til brug for dør-til-dør aktivitetet og til uddeling generelt.”

Karen Gausland sluttede med at takke bestyrelse og kandidater for et forbilledligt samarbejde i 2017.

Læs også: Forslag: Sparede lønkroner på lockout skal bruges på velfærd

Miki Dam Larsen berettede fra byrådsgruppen, der i 2017 kun bestod af tre personer, “men alligevel havde været med til at gennemføre mange for kommunen vigtige beslutninger - endda på trods af, at Allerød Kommune bruger færrest penge pr. elev i folkeskolen i Nordsjælland og skatteprocenten ligger 0,6 pct. under landsgennemsnittet.”

Efter generalforsamlingen består bestyrelsen af: Grethe Munk, formand, Hans Phillipsen, kasserer, Lisa Dahl Christensen, Vibeke Højbjerg, Alice Silkjær, Nicolai Pallisgaard, Lone Lillegaard, Tanja Cederholm og Gert Lillegaard.

Støtter linien fra valgkampen

Grethe Munk er 68 år og har i 39 år boet på Hjortevænget. Hun er gift med Ib og har to voksne børn.

Om sig selv siger hun:

“Jeg er født og opvokset i en socialdemokratisk arbejderfamilie i Næstved, og jeg har været engageret i politik siden jeg var ganske ung. Jeg har arbejdet i mange år som embedsmand i Københavns Kommune, hvor jeg var direktør for Familie- og arbejdsmarkedsforvaltningen - i dag arbejder jeg en lille smule som konsulent, men er stort set gået på pension.”

“Jeg har ikke været politisk organiseret før for godt og vel to år siden, hvor jeg meldte mig ind i Socialdemokratiet. Jeg har været meget aktiv i Allerøds bestyrelse og havde for nylig fornøjelsen af - sammen med Miki Dam Larsen - at deltage i konstitueringsforhandlingerne efter det nylige kommunalvalg.”

“Jeg kan helt og fuldt støtte vores linje fra valgkampen om at støtte kernevelfærden. For mig indebærer det ikke, at vi dermed skal nedprioritere/glemme bæredygtighed og kultur. Som formand vil jeg sammen med vores fem 'byrødder' og bestyrelsen være dybt optaget af at få sat socialdemokratiske fingeraftryk på politikken og budgettet i Allerød,” siger Grethe Munk.

Inden generalforsamlingen var der besøg af tidligere undervisningsminister Christine Antorini, der orienterede fra Folketinget i almindelighed og om Socialdemokratiets nye udlændingeudspil i særdeleshed.

Publiceret 27 March 2018 11:30