Skoleelever udstiller værker, der selv har lavet, her på Kirkehavegård - i regi af Allerød Kunstforening. Temafoto

Skoleelever udstiller værker, der selv har lavet, her på Kirkehavegård - i regi af Allerød Kunstforening. Temafoto

Skoleelever udstiller egne kunstværker

Spændende samarbejde mellem Allerød Kunstforening og Lillevang Skole, Skovvang

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Som et resultat af et spændende samarbejde mellem Allerød Kunstforening og Lillevang Skole, Skovvang, udstiller Allerød Kunstforening værker fremstillet af elever. Det sker 18. og 19. april på Kirkehavegård i sal 1.

18. april kl. 16.00 åbnes udstillingen officielt af formand for Børne- og Skoleudvalget, Nikolaj Bührmann, og billedhugger Elna Christiansen. Der bliver også lejlighed til at høre nogle af musikskolens dygtige elever.

Omkring 90 elever fra 4. årgang på skolen har i den forløbne sæson besøgt tre af Allerød Kunstforenings udstillinger sammen med deres billedkunstlærere Iben Mathiasen og Rune Hansen.

Læs også: Beek og Lapitskiy på Kirkehavegård

I efteråret 2017 besøgte de fire klasser udstillingen med Jens Brammers værker for at arbejde med naivisme og blive inspireret til videre arbejde hjemme på skolen. I januar og marts kom to af klasserne på besøg igen sammen med Iben Mathiasen - første gang for at bruge studier af billedhugger Elna Christiansens 'levende' skulpturer som afsæt til videre arbejde med lerfigurer, og anden gang - hvor det drejede sig om Ingrid Møllers malerier - for at inspirere eleverne til at arbejde med bl.a. perspektiv i forbindelse fremstillingen af akvareller.

'Eleverne var godt klædt på til besøgene, da de på forhånd havde arbejdet med bl.a. naivisme, perspektiv, skulpturer og farvelære samt havde kendskab til de udstillende kunstnere,' skriver Birgit Rasmussen fra Allerød Kunstforening til Allerød Nyt om samarbejdet.

Udstillingen med værker af skoleelever er åben: 18. april kl. 15.30–17.30, 19. april kl. 15.00–17.00.

Publiceret 05 April 2018 05:30

SENESTE TV