Ikke mindre end 99.113 kr. har Allerød Privatskole samlet ind til Red Barnet i Allerød. Arkivfoto

Ikke mindre end 99.113 kr. har Allerød Privatskole samlet ind til Red Barnet i Allerød. Arkivfoto

99.113 kroner fra privatskolen til børn i Allerød

Allerød Privatskole gav den gas ved skolens årlige velgørenhedsløb

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

381 elever fra Allerød Privatskole løb, svømmede, cyklede, rullede og fik gennem sponsorer samlet ikke mindre end 99.113 kr. ind til Allerøds lokale afdeling for Red Barnet, da skolens årlige velgørenhedsløb fandt sted.

Ved skolens morgensang torsdag 26. april bliver beløbet overrakt til Red Barnet i Allerød.

“Red Barnet, Allerød lokalafdeling, arbejder for, at flere børn og unge i Allerød kan få en bedre hverdag. Det kommer blandt andet til udtryk ved, at Red Barnet i Allerød etablerer sociale arrangementer for børn, unge og deres familier, der ikke selv har råd til det.

Yderligere er der mulighed for at børn og unge kan søge om at få Red Barnet til at betale fodboldstøvler, sovepose til lejertur eller andet. Kort sagt hjælper Red Barnet i Allerød med at skabe lige muligheder for alle,” siger Lene Christensen, viceskoleleder på Allerød Privatskole.

Hun fortsætter:

“På Allerød Privatskole er det blevet en tradition, at vi én gang om året er med til at gøre en forskel for andre børn, som har det svært. På skolen kalder vi dagen 'Børn hjælper Børn'. I år har vi valgt at støtte op om Red Barnets lokale afdeling. Vi ønsker på skolen at sætte fokus på, at det er ikke alle børn i Allerød, der har de samme muligheder for at dyrke sport, få julegaver, holde fødselsdage og forhåbentligt derved også skabe større viden og forståelse for, at ikke alle børn har lige muligheder i lokalsamfundet, Danmark og rundt om i verden.”

“Ved at gennemføre et velgørenhedsløb har vi mulighed for at rejse en vigtig problemstilling i undervisningen samtidig med, at vi giver eleverne mulighed for at gøre noget ved denne problemstilling på en aktiv måde,” siger Lene Christensen.

Hun påpeger, at størrelsen af checken langt fra er det vigtigste, når Allerød Privatskole vælger at afholde velgørenhedsløb.

“Det vigtigste er, at vi er fælles om det her. Det har ingen betydning, hvor meget den enkelte elev, klasse eller skolen samler ind til formålet. Det vigtige er, at eleverne oplever, at de er med gøre en forskel for andre, som ikke har det ligeså godt som dem selv,” siger Lene Christensen.

Eleverne, der deltog i løbet, havde mulighed for at samle penge ind ved at indgå mikrosponsorater med familie, venner og lokale erhvervsdrivende, der derved blev opfordret til at give et beskedent beløb per omgang, bane eller kilometer, den enkelte elev løb, svømmede, rullede eller cyklede.

Publiceret 23 April 2018 15:00