Temafoto.

Temafoto.

DEBAT:

S-togstrafikken til Allerød

Karl Gustaf Meldal, Enevangen 44, 3450 Allerød

Jeg ser i Amtsavisen, at Halsnæs Kommune forsøger at forbedre togtrafikken til Hundested. Det får mig til at foreslå Allerød Kommune at gøre noget ved S-togstrafikken. Jeg tænker især på aften-trafikken, som DSB har forringet til kun at have et tog hvert tyvende minut op ad nordbanen, nemlig et bumletog, der standser ved alle stationer.

Jeg tror at mange mennesker afholder sig fra at tage toget mod København om aftenen, fordi det kan være lang tid at stå og vente 19 minutter på toget om aftenen hjem, især på en råkold vinteraften. På samme tid kan en bil faktisk nå helt fra København til Allerød. Ydermere er de små tog, DSB kører med om aftenen, ofte overfyldte, især når koncerter og teaterforestillinger mm. er forbi.

Derfor er mit forslag, at Kommunen arbejder på at få DSB til at køre Hillerød-toget hver tiende minut hele aftenen. Det er ok for mig at toget standser ved alle stationer om aftenen, men en afgang hvert tiende minut vil dels sikre hurtigere hjemkomst og at der er bedre plads i togene. Det ville heller ikke gøre noget, hvis man på særligt belastede tider kørte med lange tog.

Jeg håber at kommunen tager handsken op.

Publiceret 02 May 2018 15:09