Unicon blander cement, grus og sten til flydende beton, kommer det i rotérbiler og kører ud til kunderne og lægger betonen der, hvor de vil have den. Foto: Hillerød Posten

Unicon blander cement, grus og sten til flydende beton, kommer det i rotérbiler og kører ud til kunderne og lægger betonen der, hvor de vil have den. Foto: Hillerød Posten

Direktør for nyt betonværk i Farremosen:

Vi kommer ikke til at larme mere end vi må

Unicon har lejet grund i Farremosen og forventer at begynde opførelsen af nyt betonværk i slutningen af 2018

Af
Af Anne Lønstrup

"Allerød er det eneste sted i Nordsjælland, hvor man kan bygge et betonværk.”

Sådan siger regionsdirektør hos Unicon, Steen Dahlgaard, om grunden til, at Unicon efter først at have undersøgt muligheden for at blive i Hillerød, har valgt at flytte til Farremosen i Allerød.

”Vi har lejet en grund hos SCT i Farremosen. Vi skal flytte ud fra vores fabrik i Hillerød, hvor vi ikke længere kan få dispensation til at ligge, og vi sidder lige nu sammen med vores rådgivere og skriver en miljøansøgning til Allerød Kommune. Den regner vi med at være færdige med før sommerferien,” siger Steen Dahlgaard.

Hvornår byggeriet konkret kan gå i gang, afhænger ifølge regionsdirektøren af flere ting:

”Vi forventer, at vi går i gang med at bygge sidst i 2018. Allerød Kommune skal bruge noget sagsbehandlingstid på vores miljøansøgning – jeg tror, det er max. 130 dage – og så skal sagen i høring. Efter miljøgodkendelsen skal man have en byggetilladelse, så der er lang procestid,” siger han om papirarbejdet, som skal på plads, før virksomheden kan rykke sin adresse til Farremosen.

"Allerød er det eneste sted i Nordsjælland, hvor man kan bygge et betonværk,” siger regionsdirektør hos Unicon, Steen Dahlgaard. Pressefoto

Støjen indkapsles i nyt betonværk

Unicon slår sig ned i Allerød efter at have haft sit betonværk liggende i Hillerød siden 1965.

I 16 år har Hillerød kommune givet betonværket dispensation til at støje, og der har flere gange været naboklager fremme om støj og støv fra fabrikken.

Det vil snart være fortid, for det bliver en spritny fabrik, der kommer til at ligge på den godt 10.000 kvm. lejede grund i Farremosen. Ifølge Steen Dahlgaard vil et moderniseret betonværk være bedre til at skærme omverdenen af for støj.

”I Farremosen har vi chancen for at designe vores værk, så det ligger bedst muligt i forhold til at indkapsle støjen både i bygninger og i omkringliggende arealer. Der er kommet bedre materialer til at indkapsle støj, og motorerne er blevet mere støjsvage, siden dengang vi byggede i Hillerød,” forklarer Steen Dahlgaard.

Af samme grund er han overbevist om, at Unicon ikke vil få problemer med at overholde reglerne for, hvor meget støj værket må lave.

”Kommunens miljøgodkendelse udstikker rammerne for, hvor meget man må larme. Vi bygger et moderniseret værk, vi overholder alle regler og vi kommer bestemt ikke til at larme mere i Allerød, end man må,” pointerer Steen Dahlgaard.

Publiceret 04 May 2018 09:00