Filialdirektør i Nordea, Lisbet Mylov, sammen med de to prismodtagere Grethe Janum og Rita Larsen. Foto: Michael Braunstein

Filialdirektør i Nordea, Lisbet Mylov, sammen med de to prismodtagere Grethe Janum og Rita Larsen. Foto: Michael Braunstein

Grethe Janum og Rita Larsen fik Ildsjælsprisen

De to medlemmer af De frivillige ved Engholm Plejecenter blev overrasket midt i møde

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

14. maj blev en helt speciel dag for to medlemmer af De frivillige ved Engholm Plejecenter, Grethe Janum og Rita Larsen: De blev overrasket midt i et møde blandt de frivillige og tildelt Ildsjælsprisen.

Normalt ledsages prisen af 10.000 kr., men for første gang nogensinde i prisens historie blev den delt mellem to personer, der således fik hver 5.000 kr.

Det var filialdirektør i Nordea, Lisbet Mylov, der overrakte prisen til Grethe Janum og Rita Larsen. Hun fremhævede begge modtagere for deres enorme indsats for beboerne på plejecentret.

Grethe Janum, 94 år, har været frivillig på Engholm i over 40 år, faktisk siden plejecentret åbnede, og hun var med til at starte gruppen af frivillige op. Gennem tiden har hun taget initiativ til et hav af aktiviteter, og hun kommer stadig fast hver onsdag til en snak med beboerne.

Til fastelavn giver Grethe Janum den som Dronning Margrethe, til stor glæde for alle, fremgår det af en indstilling, hvor det fremhæves, at Grethe Janum desuden er aktiv mange andre steder i lokalområdet.

Rita Larsen, 86 år, har ligeledes været aktiv som frivilling på Plejecenter Engholm i 40 år. Hun har gennem tiden deltaget i mange og vidt forskellige tiltag til fordel for beboerne, ligesom hun gør en stor indsats på andre måder i lokalsamfundet. 'En Allerød-borger som kommunen kan være stolt af. Et godt eksempel for andre - en rigtig ildsjæl,' som der står i en indstilling.

“Det var virkelig en overraskelse. Jeg fik at vide, at jeg skulle møde lidt tidligere, og så var alle de andre her allerede - hvorefter prisoverrækkelsen så skete. Det var et dejligt skulderklap at få,” sagde Rita Larsen efter at have fået prisen.

Ildsjælsprisens fulde navn er 'Allerøds Ildsjælspris - Nordea-Fondens Gode Liv-Pris', og den har været uddelt siden 2001. Pengene kommer fra Nordea Fonden, og prismodtagerne vælges af Nordea og Allerød Nyt på baggrund af indstillinger.

Publiceret 14 May 2018 15:03