50 mennesker brugte deres søndag ved Blovstrød Banen. Foto: Jan Frithjof Stephan

50 mennesker brugte deres søndag ved Blovstrød Banen. Foto: Jan Frithjof Stephan

Blovstrød Banen skød sæsonen i gang

Vejret var i top, da Blovstrød Banen tog hul på sæsonen

Af
Af Kristina Pihl

Søndag skød Blovstrød Banen officielt en ny sæson i gang, da veterantoget kom frem efter en lang vinter. Godt 50 personer, herunder flere børnefamilier, lagde vejen forbi jernbanen for at køre en tur i det gode sommervejr.

Blovsterød Banen drives af frivillige kræfter fra foreningen 'Blovstrød Banen – Dansk Jernbane-Klub'. En af dem er Rasmus Brandt Jensen, der er togfører. Han var godt tilfreds med søndagens sæsonstart:

Fik du læst: Open by Night: Der venter en aften med caribiske toner

“Det var godt vejr, og kunderne virkede til at være tilfredse og glade, Vi havde et godt salg fra vores kioskvogn, og så fik vi fik fortalt folk lidt om, hvad vi laver, og vi fik også lavet lidt reklame for måske kommende medlemmer,” fortæller han. 

Ifølge Rasmus Brandt Jensen var første togsæt fyldt op, mens der var færre i de efterfølgende toge. Veterantoget har været pakket væk for besøgende siden oktober, dog har det løbende været fremme, når folk har reserveret et såkaldt særtog. De frivillige var derfor glade for sæsonstarten.

Fik du læst: Det sker i Allerød i maj

“Det var rart at skyde sæsonen i gang. Den første dag er altid lidt hård, for der er nogle procedure, der altid skal opdateres, men det gik fint, og der var god kemi mellem personalet,” siger Rasmus Brandt Jensen.

Togene vil køre fast hver anden søndag frem til skolernes efterårsferie i oktober.

Frem til oktober vil togene køre fast hver anden søndag. Foto: Jan Frithjof Stephan

Frem til oktober vil togene køre fast hver anden søndag. Foto: Jan Frithjof Stephan

Publiceret 15 May 2018 09:00