’Fuglereden’ blev indviet for nylig i Menighedshusets have. Privatfoto

’Fuglereden’ blev indviet for nylig i Menighedshusets have. Privatfoto

Menighedshus udvider med ’Fuglereden’

Pladsproblemer løst med bygning i haven hos menighedshus

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Menighedshuset på Aggebovej har gennem de seneste år haft pladsproblemer - men med en ny bygning i haven, 'Fuglehuset', skulle problemerne være løst.

“Vi har ikke mindst haft pladsproblemer om mandagen, hvor et halvt hundrede voksne fra Nordsjælland samt fra asylcentrene Sandholm og Sjælsmark er inviteret til persisk middag samt forbøn og undervisning for farsi- og engelsktalende. Til disse møder har mange deres børn med,” siger Doris Christensen, der er formand for Menighedshuset i Allerød.

Hun fortsætter:

“Det har givet megen uro i huset, så derfor holder vi også børnekirke med bibelhistorie, sang og aktiviteter samtidig med at de vokse har bibelundervisning. Menighedshuset har ikke et særskilt lokale til børnene, som har været henvist til at sidde på madrasser i entreen.”

“Derfor har vi forhørt os på en nærliggende skole og i Integrationshuset om, hvorvidt børnekirken kunne låne et lokale hver mandag. Det har dog ikke været muligt, så derfor fik vi tanken om at bygge et isoleret hus i Menighedshusets egen have.”

“Huset er købt 'nøglefærdigt', men vi skylder en stor tak til de mange venner, der har arbejdet med strøm, varme, maling og havearbejde. Huset, der netop er blevet indviet, er indrettet med madrasser og puder og har fået navet 'Fuglereden' - det skal give ly, tryghed og omsorg til enhver der kommer indenfor,” siger Doris Christensen.

Hun tilføjer, at 'Fuglereden' også vil blive brugt til bede- og samtalerum for voksne, der søger kristen vejledning, og til en hyggelig snak med de mange, der hver lørdag kommer til cykelværkstedet 'Fix a Bike' for at få repareret eller erhverve sig en billig cykel.

Magna Jacobsen, Menighedshusets ældste ven på 95 år, klipper snoren over ved indvielsen af ’Fuglereden’. Privatfoto

Magna Jacobsen, Menighedshusets ældste ven på 95 år, klipper snoren over ved indvielsen af ’Fuglereden’. Privatfoto

Publiceret 16 May 2018 07:00