Widex har hovedkvarter i Allerød Kommune. Arkivfoto

Widex har hovedkvarter i Allerød Kommune. Arkivfoto

Widex fusionerer med konkurrent

Fusionen vil gøre det samlede selskab til en af verdens tre største producenter af høreapparater

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Den danske høreapparatproducent Widex med hovedsæde i Allerød Kommune fusionerer med konkurrenten Sivantos. Det skriver parterne i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

'Målet med fusionen er at accelerere væksten, styrke markedspenetrationen og øge effektiviteten for at muliggøre yderligere investeringer,' står der i pressemeddelelsen.

Fusionen med Sivantos vil ifølge meddelelsen gøre det samlede selskab til en af verdens tre største producenter af høreapparater med distribution i 125 markeder og en omsætning på 12 milliarder kroner.

Ved sit seneste årsregnskab omsatte Widex for 4,3 milliarder kroner.

Læs også: Allerød har Danmarks laveste andel af dagpengemodtagere

Den fusionerede virksomhed vil blive ejet af kapitalfonden EQT, der ejer Sivantos, og Tøpholm- og Westermann-familierne, der ejer Widex. Sidstnævnte vil blive den største aktionær.

“Med denne her fusion har vi muligheden for at få den største udviklingskapacitet i branchen overhovedet. Når man lægger vores nuværende udviklingsafdelinger sammen, så vil de - allerede som de er nu - være de største. Og vi har ingen intentioner om at indskrænke dem,” siger formand i Widex, Jan Tøpholm, til Ritzau Finans.

Widex har omkring 4250 medarbejdere, mens Sivantos har 5950 medarbejdere, oplyses det.

Publiceret 16 May 2018 15:54