Widex fusionerer med konkurrent

Fusionen vil gøre det samlede selskab til en af verdens tre største producenter af høreapparater

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Den danske høreapparatproducent Widex med hovedsæde i Allerød Kommune fusionerer med konkurrenten Sivantos. Det skriver parterne i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

'Målet med fusionen er at accelerere væksten, styrke markedspenetrationen og øge effektiviteten for at muliggøre yderligere investeringer,' står der i pressemeddelelsen.

Fusionen med Sivantos vil ifølge meddelelsen gøre det samlede selskab til en af verdens tre største producenter af høreapparater med distribution i 125 markeder og en omsætning på 12 milliarder kroner.

Ved sit seneste årsregnskab omsatte Widex for 4,3 milliarder kroner.

Læs også: Allerød har Danmarks laveste andel af dagpengemodtagere

Den fusionerede virksomhed vil blive ejet af kapitalfonden EQT, der ejer Sivantos, og Tøpholm- og Westermann-familierne, der ejer Widex. Sidstnævnte vil blive den største aktionær.

“Med denne her fusion har vi muligheden for at få den største udviklingskapacitet i branchen overhovedet. Når man lægger vores nuværende udviklingsafdelinger sammen, så vil de - allerede som de er nu - være de største. Og vi har ingen intentioner om at indskrænke dem,” siger formand i Widex, Jan Tøpholm, til Ritzau Finans.

Widex har omkring 4250 medarbejdere, mens Sivantos har 5950 medarbejdere, oplyses det.

Publiceret 16 May 2018 15:54

SENESTE TV