Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Arkivfoto: Jens Berg Thomsen

Flov 75-årig mand skød buk på Høvelte Kasserne

Fik en bøde men beholdt sin riffel efter at have nedlagt en råbuk fra et træ

Af
Jens Berg Thomsen

Det kostede en 75-årig mand en bøde på 3.000 kroner forleden i Retten i Hillerød, hvor han var tiltalt for at have skudt en råbuk på Høvelte Kassernes område tilbage i maj måned 2016. Manden havde og har jagttegn, men han havde ikke jagtretten på området.

I retten forklarede manden, at han godt havde været klar over, at råbukken befandt sig inde på Høvelte Kassernes område. Bukken havde han skudt fra et træ, og efterfølgende ventede han lidt, inden han gik ind på området for at finde den.

Læs også: Chokerende tal: Flere end halvdelen af Allerøds unge har taget euforiserende stoffer

Inde på kassernens område stødte manden dog på en sergent og begyndte at løbe fra stedet, men kort tid efter stoppede han op og gik tilbage til sergentet, kan man læse i dommen.

Den 75-årige og sergenten gik derefter hen til bukken og “brækkede” den, forklarede han. Manden forklarede ifølge dommen, at han var “meget flov” over episoden. Han er ikke tidligere straffet og har aldrig før overtrådt jagtloven.

Hans riffel havde politiet konfiskeret på hans bopæl 14 dage efter, at bukken blev skudt. Retten valgte dog ikke at følge anklagerens påstand om at konfiskere riflen, fordi manden ikke er tidligere straffet.

Publiceret 18 May 2018 13:28