DEBAT:

Medicinsk cannabis

Casper Gudbrand Mathiesen, 8.A Lillevang Skole

Flere læger burde udskrive recept til medicinsk cannabis til kræftpatienter, folk som lider af gigt og patienter med kroniske smerter, så de kan stoppe med alle de mange piller de tager. Jeg synes, at medicinsk cannabis er en rigtig god ting, fordi det hjælper mange syge mennesker med deres lidelser. Hvis man legaliserer cannabis vil folk ikke være nødt til at tage den massive mængde piller, som de er tvunget til at indtage i den nuværende behandlingsform, og så kan de blive fri for alle bivirkningerne.

Der er alt for mange kræftpatienter, som tager piller efter deres kemoterapi, som giver mange bivirkninger såsom smerter, kvalme og mange andre. Pillerne virker overhovedet ikke som de skal, i stedet får patienterne det bare værre. Den medicinske cannabis har selvfølgelig også bivirkninger, men hvis du får doseret den rigtige mængde, og du har kræft, så får du ingen bivirkninger. Man afkriminaliserer mange kræftpatienter, så de ikke skal tage på det sorte marked for at skaffe den medicin, som virker bedst. Den medicinske cannabis virker nervestillende, og det er altid godt at have andre muligheder i stedet for at der kun findes smertestillende piller.

Legaliseringen af medicinsk cannabis ville kunne helbrede mennesker, som lider af kræft, gigt og også dem som lider af kroniske smerter. Hvis lægerne kan skrive en recept til patienter vil de kunne tage hen til deres lokale apotek og få udskrevet den rette dosering de skal bruge. Det kunne medføre bedre behandling og dermed øge patienternes livskvalitet.

Publiceret 18 May 2018 14:46