Som en del af færdselsundervisningen på Engholmskolen oplevede 3.-5. klasserne, hvor små de er set fra en lastvogns førerhus. Pressefoto

Som en del af færdselsundervisningen på Engholmskolen oplevede 3.-5. klasserne, hvor små de er set fra en lastvogns førerhus. Pressefoto

Elever så det fra chaufførens side

Engholmskolens 10 3.-5. klasser har haft besøg af kampagnen 'Trafiksikkerhed i Øjenhøjde', hvor man får besøg i skolegården af en lastvogn - i dette tilfælde af en vogn fra OK-Benzin.

Her mødtes eleverne med chaufføren over en snak om brug af cykelhjelm, lastbiler og placering som gående og cyklende i kryds, hvor der holder en højresvingende lastbil.

Efter den teoretiske gennemgang tog chaufføren fra OK-benzin klassen med ud til sin bil, hvor de kunne opleve udsynet fra førerhuset, hvor vigtige spejlene er for chaufføren, og hvor små de er i forhold til lastbilen.

Læs også: Opfordring: Forældre bør cykle med deres børn i trafikken

Tre elever stillede op som figuranter, så kammeraten bag rattet virkelig kunne få syn for sagen. Som afslutning fik hver elev en refleksvest doneret af parterne bag kampagnen.

Det er en vigtig del af færdselsundervisningen på skolen at forsøge at få eleverne til at sætte sig ind i chaufførens side af sagen ude i trafikken. Her går det virkelig op for eleverne, hvor meget de selv kan gøre for at passe på, at de ikke kommer til skade i trafikken.

jesl

Publiceret 19 May 2018 13:45