’Den lokale vinpusher’ kalder Jens-Erik Klose sig selv med et smil. Foto: Anne Lønstrup

’Den lokale vinpusher’ kalder Jens-Erik Klose sig selv med et smil. Foto: Anne Lønstrup

Bestyrelser kommer og går – uddelere består!

Ordene bliver sagt med et smil af Jens-Erik Klose. Han kan 1. juni fejre 25 års jubilæum i stillingen som uddeler i Lynge-Uggeløse Brugsforening

Af
Af Anne Lønstrup

Hver dag kører 55-årige Jens-Erik Klose fem kvarter hver vej mellem sin bolig i Holbæk og sit job i SuperBrugsen i Lynge.

“Den tid, jeg har i bilen, bruger jeg til at reflektere over det, der skal ske, og det, der ér sket. Jeg tager ja-hatten på og vender det, at jeg har god tid i bilen, til en fordel,” siger uddeleren. Han hører gerne dagens nyheder på P1 Morgen og snupper en podcast eller en lydbog under køreturen.

På arbejdet opholder han sig meget ude i den 2.000 kvm. store butik. Kontakten med kunderne ligger ham på sinde.

“Nogen gange kender jeg dem, der skal giftes og skilles, næsten før de selv ved det. Og så er det sjovt at kunne genkende voksne kunder med børn som nogen, der selv engang kom i butikken med deres forældre,” siger Jens-Erik Klose.

Kanonglad for sit arbejde

Han nyder den frihed, der følger af at være ansat i en selvstændig brugsforening.

“Jeg er heldig at have haft gode bestyrelser og formænd, som har givet mig store frihedsgrader. Lynge-Uggeløse Brugsforening er et godt sted at arbejde, hvilket også ses på, at jeg er den kun femte uddeler i foreningens 108 år lange historie. Hertil kommer at vi har et fantastisk kollegaskab i Coop, hvor jeg har tætte og gode sparringspartnere,” siger Jens-Erik Klose.

Forandring og udvikling er meget vigtigt for 25-års jubilaren.

Læs også: 2017: SuperBrugsen omsatte for over 100 mio. kr.

“Vi har minimum haft 10 ombygninger eller udbygninger, mens jeg har siddet på posten. Mit mantra lyder, at stilstand er lig tilbagegang. Der skal være udvikling hele tiden,” siger uddeleren, som selv har ansvaret for forretningens vinafdeling samt øl og vand.

Han kan glæde sig over 3.000 medlemmer af Lynge-Uggeløse Brugsforening, og det gør han:

“Lynge er et godt sted at være. Vi sælger for over 100 mio. kr. om året. Der er 1.700 husstande i postdistriktet, så de lokale er loyale, men der kommer der også en del kunder udefra,” siger Jens-Erik Klose.

Han konstaterer, at detailfødevarebranchen er presset, og at der bliver konkurreret på marginalerne. Men det generer ham ikke, han er stadig 'kanonglad' for sit arbejde, også selvom han aldrig tæller arbejdstimer. Det kan ligesom ikke betale sig, når man møder ti timer dagligt plus hver anden weekend.

I sin fritid spiller Jens-Erik Klose golf og padel-tennis. Han har to voksne sønner og en efternøler søn på 14 år sammen med sin kone, der arbejder som sygeplejerske i Holbæk.

Jens-Erik Kloses 25 års jubilæum som uddeler i Lynge-Uggeløse Brugsforening fejres i SuperBrugsen fredag 1. juni kl. 12.30-14.30.

Publiceret 20 May 2018 05:30