Jørgen Johansen.

Jørgen Johansen.

DEBAT:

Easy come, easy go, borgmester Längerich

Jørgen Johansen, byrådsmedlem

Jeg har nu ventet over 200 dage med at skrive dette indlæg, så jeg ikke kommer til at lyde som en dårlig taber. Først vil jeg gerne sige tak til alle dem, der stemte på mig. Jeg har holdt, hvad jeg lovede: Ingen ballade med små julelege, hvis der var nogen, der løb fra deres aftale.

Jeg havde en aftale med Venstre og Socialdemokratiet om fordeling af poster. Den løb de fra ved at stille et ultimativt krav, der udfordrede vores menneskelige værdier, som vi ikke kunne gå på kompromis med.

I hele min borgmestertid arbejdede jeg ud fra princippet om, at vi skulle gøre op med at tænke 4 år ud i fremtiden af gangen. Hvor man som det første år efter et valg skal spare meget, hvorefter man så bruger pengene igennem valgperioden for at sikre genvalg. Vi skulle stoppe med denne yoyo-økonomi.

Jeg fik flest stemmer, og det er jeg rigtig glad for, også selv om jeg ikke nødvendigvis tænkte på at optimere driften og brugte flere penge på service det sidste år op til valget.

Det er dejligt at se alle de flotte initiativer, som borgmesteren præsenterer i øjeblikket. Men jeg er sikker på, at borgerne i Allerød godt kan gennemskue, at initiativerne ikke kommer af sig selv, men er resultatet af flere års hårdt arbejde.

De resultater, der opnås nemt, forsvinder hurtigt, hvis man ikke passer på dem og deler dem med hinanden. Det er dejligt, at Allerød fortsat er blandt de bedste kommuner i Danmark.

Så borgmester: Easy come, easy go. Alt har en pris. Din regning skal betales senest om 3,5 år, når vi har kommunalvalg igen.

Publiceret 23 May 2018 13:21