Udfordringen er nok størst med en gruppe af personer, som ikke kommer fra kommunen, og det er en politi-indsats at tage sig af dem,” lyder det fra borgmester Karsten Längerich.

Udfordringen er nok størst med en gruppe af personer, som ikke kommer fra kommunen, og det er en politi-indsats at tage sig af dem,” lyder det fra borgmester Karsten Längerich.

Längerich: "Vi arbejder bredt med forebyggelse og dialog"

Borgmesteren kommenterer udtalelser fra formanden for Lillerød Boligforening

Af
Anne Lønstrup

Allerød Nyt har spurgt borgmester Karsten Längerich om en kommentar til boligforeningsformand Birthe Petersens efterlysning af mere hjælp fra politi og kommune til at bekæmpe stofhandel i Lillerød Boligforening.

Karsten Längerich skriver i en mail, at Allerød kommune arbejder bredt med den forebyggende indsats og afholder dialogmøder med boligforeningerne, SSP og politi.

”Helt konkret har vi nedsat et gadeteam i SSP-regi, som har kontakten til kommunens unge, og heldigvis ser vi, at udfordringerne i Allerød er betragteligt mindre end i andre kommuner. Udfordringen er nok størst med en gruppe af personer, som ikke kommer fra kommunen, og det er en politi-indsats at tage sig af dem,” lyder det fra borgmesteren, der opfordrer alle til at tage medansvar:

”Derfor er det afgørende, at alle oplevelser og episoder rapporteres eller anmeldes direkte til politiet. Politiet skal nemlig sørge for at opretholde ro og orden og de har specifikt opfordret til, at man anmelder eller kontakter dem, hvis man har mistanke om kriminelle forhold.”

Borgmesteren tilføjer, at dialogmøderne giver kommunen en samlet vurdering af forholdene.

”På den måde kan vi som byråd tage stilling til kommunens indsatser. Den dialog fortsætter, og byrådet følger nøje udviklingen gennem en tæt dialog med alle parter.”

Publiceret 25 May 2018 15:15