Foto: Michael Braunstein

Foto: Michael Braunstein

DEBAT:

Hvor er visionerne for Billedskolen blevet af?

Luna Panduro, Rosmosevej 7, Blovstrød, 3450 Allerød

For næsten 20 år siden tog en flok forældre initiativ til at starte en billedskole i Allerød. De mente, at der var brug for at børn kunne fordybe sig i at arbejde med billeder på lige fod med at børn kunne gå til fodbold eller til musik.

De kontaktede undertegnede, Luna Panduro, og i fællesskab fik vi en billedskole op at stå. Først i mit lille værksted, som var så småt, at nogle af børnene lå under bordet og tegnede. Så flyttede vi til skolernes billedkunstlokaler, og siden fik billedskolen sit eget hus i Fru Lunds Hus på Musikskolen.

Stor var glæden, da det endelig blev muligt at arbejde længe og i stort format med det, børnene var i gang med. Billedkunst fylder, roder og sviner og nogle gange larmer det også. Kæmpestore figurer voksede frem og fandt vej ned i midtbyen.

Det kan man ikke lave  i et lokale, hvor musikelever også skal arbejde. Og det kan man heller ikke lave i skolernes billedkunstlokaler, hvor alting skal pakkes ned i et lille skab efter dagens billedarbejde.

Fantasi og skabertrang kan ikke udvikles med et lille A4 ark papir og en blyant. Hvis børnene skal kunne tænke ud af boksen, må vi give dem nogle rammer, der gør det muligt og ikke skrue dem ned i en lille kasse og så tro at der, kan de tænke store tanker.

Den fremtid, der venter os, kan ingen af os forudsige, men at vi får brug for at være innovative, er der vist ingen, der vil modsige. Og det bliver man ikke i en lille kasse af begrænsninger.

Så bevar Fru Lunds Hus! Billedbørnenes fristed! Pas på at vi ikke skaber børn, der putter OS i små kasser, når vi bliver gamle. Så kan vi sidde der på plejehjemmet og tænke store tanker.

Publiceret 01 June 2018 15:06