"Fru Lunds Villa har sjæl og er værdsat af sine brugere. Samtidig er det over de sidste 15 år løbende vedligeholdt for 350.000 kroner", siger formand for Allerød Musikskole, Maria Lubanski og glæder sig over, at nedrivningsplanerne er skudt til hjørne. Foto: Anne Lønstrup

Fru Lunds Villa er reddet: Nedrivningsplaner er sat på hold

Maria Lubanski, der er formand for Allerød Musikskole, er lettet over, at Fru Lunds Villa er reddet. Foreløbigt i hvert fald

Af
Af Anne Lønstrup

Fru Lunds Villa kommer ikke til at blive kørt over af bulldozere. I hvert fald ikke lige med det samme. Så meget er sikkert, efter at medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget i mandags besluttede at sende sagen videre til økonomiudvalget med en indstilling om, at Fru Lunds Villa ikke skal nedrives nu.

Forvaltningen havde ellers foreslået, at villaen fra 1915 skulle erstattes af et grønt anlæg og 48 parkeringspladser. Men udvalgsmedlemmerne valgte altså ikke at tilslutte sig denne plan.

”Nedrivningen er sat på hold. Vi ved ikke 100 pct. om villaen overlever, men i hvert fald skal sagen undersøges nærmere,” siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Viggo Janum (E), til Allerød Nyt.

”Vi medlemmer af udvalget har været på besøg i Fru Lunds Villa, hvor vi så nogle spændende aktiviteter og lyttede til, hvordan bygningerne bruges bl.a. af unge, som er udfordrede af diagnoser. Både Lokalhistorisk Arkiv, Museum Nordsjælland og den nye bestyrelse for Musikskolen har begrundet, hvorfor villaen ikke bør rives ned, og det har vi lyttet til i udvalget,” siger Viggo Janum.

Undersøges af byggesagkyndig

Formanden for Allerød Musikskole, Maria Lubanski, er lettet over, at Kultur- og Fritidsudvalget har skudt nedrivningen til hjørne.

”Det er rigtig dejligt, at politikerne i udvalget vil indstille til Økonomiudvalget og Byrådet, at Fru Lunds Villa ikke skal nedrives nu. Vi er glade for Fru Lunds Villa præcis, som den er, og vi er også glade for at kunne spare kommunen for de langt over en million kroner, som et haveanlæg og etablering af parkeringspladser ville koste,” siger hun.

Nu skal Fru Lunds Villa undersøges af en uvildig byggesagkyndig, fortæller Maria Lubanski.

”Musikskolen har via fundraising skaffet penge til en byggesagkyndig, så vi kan få undersøgt villaens stand, efter at Museum Nordsjælland har vurderet den som bevaringsværdig, mens kommunen mente, at den var lige til at rive ned,” siger Maria Lubanski.

Publiceret 06 June 2018 13:23