Mette Abildgaard var én af hovedtalerne ved Det Konservative Folkepartis grundlovsmøde.

Mette Abildgaard var én af hovedtalerne ved Det Konservative Folkepartis grundlovsmøde.

Se billederne: Grundlovsdag med brandtaler og højt humør

Ytringsfrihed og den god debattone var nogle af emnerne på grundlovsdag

Af
Kristina Pihl

Fejring Grundlovsdag blev traditionen tro fejret i Allerød.

Venstre holdt grundlovsmøde på Brønshøjgård i Lynge, hvor innovationsminister Sophie Løhde (V) var hovedtaler. I sin tale kom hun bl.a. ind på forårets forhandlinger om de offentlige ansatte, som hun med et smil på læben kaldte "det forsømte forår". Borgmester Karsten Längerich var også på talerstolen.

En supplerende grundlov

Socialdemokratiet havde møde i haven ved Allerød Bibliotek, hvor Yildiz Akdogan og Miki Dam Larsen holdt tale. Her opfordrede Miki Dam Larsen folk til at huske den gode debattone:

" I lang tid har jeg oplevet, at debatten blev grimmere og nedladende uden at føre til noget. Jeg selv har også haft min rolle i politiske debatter, hvor mit temperament er gået højt. Men på det seneste er jeg blevet overrasket over, hvor mange mennesker uden for de politiske partier, der er gået bort fra at deltage i almindelige debatter," lød det.

Miki Dam Larsen afsluttede sin tale med at opstille en supplerende grundlov, der skulle sikre den gode debattone - særligt på de sociale medier.

Ordentlighed og ytringsfrihed

Konservative holdt grundlovsmøde på Vestre Hus Børnenaturcenter. Grundlovsmødet var særdeles velbesøgt og programmet bød blandt andet på taler fra tidligere borgmester Jørgen Johansen, politisk ordfører Mette Abildgaard og indfødsretsordfører, udlændinge og integrationsordfører Naser Khader.

Jørgen Johansen indledte programmet ved at tale om 'ordentlighed' og betydningen af, at vi fortsat kan se hinanden i øjnene og engagerer os i politik.

Mette Abildgaard talte bl.a om hvad det vil sige at være konservativ i forhold til at være liberal.

Naser Khader tog i sin tale bl.a. fat på. ytringsfriheden ligesom forbuddet mod burka og nikab i det offentlige rum var et tema for talen.

Publiceret 06 June 2018 11:14