Selwa Shahab har taget en billedeserie af livet i en flygtningelejr, og nu udstilles de hos Mungo Park.

Selwa Shahab har taget en billedeserie af livet i en flygtningelejr, og nu udstilles de hos Mungo Park. Privatfoto

Fotoudstilling hos Mungo Park: Selwa viser hverdagen i en flygtningelejr

Selwa Shahab flygtede til Danmark i 2015. Nu udstiller hun billeder fra livet i en flygtningelejr hos Mungo Park

I den kommende uge kan man hos Mungo Park opleve forestillingen 'Uledsaget', der handler om mennesker på flugt. Det er Kamilla Wargo Brekling, der står bag både manuskript og instruktion, og hun har talt med mænd, kvinder og børn, der har truffet det vanskelige valg at rejse fra deres hjemland mod Europa. Flygtningene er spurgt om, hvad de kommer fra, hvad de rejser efter, og hvad de drømmer om - og det er disse histoirer, forestillingen bygger på.

I forbindelse med forestillingen, der vises den 14. og 15. juni, udstiller Selwa Shahab en fotoserie, der netop viser livet for en stor gruppe af de flygtninge, som er udgangspunktet for forestillingen.

Selwa Shahab er 32 år og uddannet sygeplejerske og selv flygtning. Samtidig har hun også arbejdet som frivillig i flygtningelejre gennem Røde Kors. Hun kom til Danmark i 2015, og i marts måned sidste år fik hun mulighed for at tage turen tilbage til Irak og Domiz Camp, flygtningelejren hvor det hele begyndte i 2012.

Tre år var Selwa Shahab i flygtningelejren, der i dag huser op mod 20.000 familier og flere end 100.000 beboerer - hovedsageligt syriske kurdere - inden hun kom til Danmark, og turen tilbage dertil var fyldt med minder. Men det var samtidig også der, hun fik taget de billeder, der nu udstilles på Mungo Park.

"Gennem billeder vil jeg prøve at vise livet i lejren og de meget vanskelige forhold, der er", fortæller Selwa Shahab og understreger, at: "En flygtning har forladt sit land, sin familie, sine venner og sin kultur og tvunget af omstændighederne ud i det ukendte for at søge tryghed i det fremmede".

Gratis særarrangement

Før forestillingen på fredag den 15. juni lægger Mungo Park foyer til Dansk Flygtningehjælp Ungdoms arrangement ’Flygtninge fortæller’, hvor du kan høre unge flygtninge fortælle deres historier. Om hvordan de endte i Danmark. Om deres flugt og udfordringer. Om deres nuværende liv i Danmark – og om deres drømme for fremtiden. Der vil også være mulighed for at stille spørgsmål til dem.

Arrangementet ’Flygtninge fortæller’ fredag den 15. juni er gratis. Det begynder klokekn 18.45 og varer cirka en time.

hhs

Publiceret 10 June 2018 05:00