Det var her i Retten i Hillerød, at der forleden faldt dom i sagen.

Det var her i Retten i Hillerød, at der forleden faldt dom i sagen. Arkivfoto

Syv års fængsel og en udvisning: To mænd dømt efter biljagt

To LTF-medlemmer, der i oktober 2017 blev stoppet efter biljagt i Allerød, blev i sidste uge idømt syv års fængsel og udvisning til den ene

Af
Anne Lønstrip

Nævningetinget ved retten i Hillerød fandt torsdag i sidste uge to LTF-medlemmer fra Helsingør skyldige og idømte dem syv års fængsel og udvisning for bestandigt til den ene for at være i besiddelse af en skudklar automatpistol og for at have forsøgt at bringe andres liv eller førlighed i fare i Allerød, skriver Ekstra Bladet.

De to dømte var i Allerød under en jagt på fjender fra den rivaliserende ’Allerød-gruppering’. Det opdagede politiet, og efter en kort biljagt kørte de to dømte galt i T-krydset ved Kongevejen og Sortemosevej i Blovstrød. Flugtbilen kørte ind i hegnet ved Blovstrød Skole og ramte et trafikskilt.

Med sig havde de to bandemedlemmer på 20 og 21 år en skarpladt halvautomatisk pistol.

Ekstra Bladet skriver: ”Retten fandt det bevist, at de to bandemedlemmer på 20 og 21 år sammen med flere uidentificerede medgerningsmænd havde til hensigt at skyde i området omkring Ørnevang i Allerød. Det skulle ske som led i et bandeopgør, og LTF-medlemmerne havde derfor medbragt en skarpladt halvautomatisk pistol af mærket Crvena Zastava kaliber 7,65 mm isat et magasin med syv skarpe skud.”

Ifølge politiet er 'Allerød-grupperingen' ikke en registreret bande, men en kriminel gruppering, der har tilknytning til en kriminel Københavnsk gruppering, som de ikke vil sætte navn på. Ekstra Bladet erfarer, at der er tale om banden 'Brothas', som LTF på daværende tidspunkt lå i krig med i København.

https://ekstrabladet.dk/112/ltf-medlem-udvist-for-skarpladt-pistol/7203675

Publiceret 20 June 2018 00:00