Det var her ved Retten i Hillerød, at der den 20. juni blev afsagt dom i sagen over de to brødre, der tilbage i april kidnappede en 23-årig fra en tankstation i Allerød.

Det var her ved Retten i Hillerød, at der den 20. juni blev afsagt dom i sagen over de to brødre, der tilbage i april kidnappede en 23-årig fra en tankstation i Allerød. Arkivfoto

Dommen er faldet: Brødre skal i fængsel efter kidnapning og vold mod 23-årig

Det var en dikussion om en hund, der førte til grov vold og frihedsberøvelse af en ung mand fra Allerød tilbage i april. Nu er der afsagt dom over de to brødre, der stod bag

De to brøde på 22 og 23 år, der tilbage i april måned i år, kidnappede en 23-årig mand på en tankstation i Allerød og truede ham med en lægtehammer, skal i fængsel i henholdsvis seks og syv måneder. Det slog Retten i Hillerød fast i går den 20. juni. Brødreparret har siddet varetægtsfængslet siden 12. april.

"Den ubetingede fængselsstraf sker for grov vold, trusler, ulovlig tvang, brugstyveri af personbil samt frihedsberøvelse af en 23-årig mand. Den 22-årige blev også dømt for besiddelse af hash og en kniv samt kørsel uden kørekort", oplyser Nordsjællands Politi.

En hund var årsagen

Ifølge politiet mødtes den forurettede efter en telefonisk aftalte med de to tiltalte på en tankstation i Allerød. Den forurettede var blevet kontaktet af de tiltalte via andre personer på sociale medier og et telefonopkald, og han var derfor ikke bekendt med, hvem han skulle mødes med. Baggrunden for mødet var en kontrovers om en hund, som den ene af de tiltalte havde haft med sin ekskæreste. Ekskæresten havde efterfølgende haft et forhold til den forurettede.

"Da brødrene ankom til tankstationen, hev de fat i den forurettede på forpladsen og trak ham ud af butikken, ligesom de truede ham med en lægtehammer. Flere af den forurettedes venner var også til stede på tankstationen, og de tiltalte truede vennerne, så den ene af dem udleverede sin bilnøgle. De tiltalte smed den forurettede ind i bagagerummet på vennens bil og kørte derefter væk med ham", skriver politiet i en pressemeddelelse, der fortsætter:

"I godt to timer kørte de tiltalte rundt med den forurettede, der blev udsat for yderligere vold, heriblandt slag med lægtehammeren. Under et stop i skovområde skulle den forurettede tage sine bukser af, hvorefter han blev tvunget til at stikke en auto-lakstift op i sin endetarm, imens de tiltalte så på. Undervejs ringede de tiltalte desuden fra forurettedes telefon til den ene tiltaltes ekskæreste og truede med at udsætte hende for samme vold, som den forurettede blev udsat for".

Tilfreds med dommen

Anklager Anne-Mette Wedel Seerup fra Nordsjællands Politi er tilfreds med dommen i sagen.

"Det er en meget grov sag, hvor den forurettede blev udsat for en voldsom frihedsberøvelse, der varede et par timer, hvorunder han blev slået adskillige gange og afstraffet med lakstiften, som kun havde til formål at ydmyge ham. Jeg er derfor tilfreds med, at retten fandt begge de tiltalte skyldige i overensstemmelse med anklagemyndighedens påstand", siger hun i en pressemeddelelse.

hhs

Publiceret 21 June 2018 09:41