Selvom Karsten Längerich brugte megafonen torsdag aften, kunne borgerne ikke høre ham.

Selvom Karsten Längerich brugte megafonen torsdag aften, kunne borgerne ikke høre ham. Foto: Anne Lønstrup

Borgmester efter demonstration: Jeg har stor respekt for det stærke, lokale demokrati

Karsten Längerich havde svært ved at komme til orde, da han torsdag aften stod foran de godt 500 demonstrerende borgere. Til Allerød Nyt siger han, at han og byrådet har stor respekt for det store engagement, borgerne viser

Det var en på en gang glad men også ærgerlig borgmester, der i går aftes stod foran godt 500 borgere ved rådhuset. Glad, fordi han kunne se, hvor engagerede kommunens borgere er, men ærgerlig fordi han ikke havde mulighed for at komme til orde - fordi han ikke kunne trænge igennem med hjælp fra megafonen, og det fik borgerne til at stemme i sang med 'Se min kjole den er sort som asfalt'.

Men borgmester Karsten Längerich havde faktisk noget på hjerte til de mange borgere, der med demonstrationen ville vise deres utilfredshed med planerne om at placere tung industri i Farremosen. Det fortæller han til Allerød Nyt, som han har sendt følgende:

"Demonstrationen viser først og fremmest, at det her er en vigtig sag. Det er det for borgergruppen – og det er det også for byrådet. Byrådet så endnu en gang et billede af, hvor stærkt et lokalt demokrati og engagement, vi har her i Allerød. Det engagement har jeg og resten af byrådet stor respekt for", skriver han og fortsætter:

"I forhold til den konkrete bekymring om beskyttelse af grundvand, skal vi selvfølgelig som myndighed sikre, at det sker – uanset om det er i Farremosen eller andre steder i kommunen. For hele Allerød er et område med særlige drikkevandsinteresser ligesom det meste af Sjælland og ca. 40 % af Danmark", skriver Karsten Längerich.

hhs

Publiceret 22 June 2018 11:40