Nanna Lærke Baun har 21 12-taller stående i sit eksamensbevis

Nanna Lærke Baun har 21 12-taller stående i sit eksamensbevis Privatfoto

Superstudent fra Allerød: "Jeg har altid været god til at gå i skole"

Nanna Lærke Baun fra Allerød kan bryste sig af et snit på hele 12,1

Af
Kristina Pihl

Studenter Glade studenter springer i disse dage ud i hele landet og fejrer at tre års skolegang med danskanalyser, ligninger og engelsk grammatik er slut. En af dem er 18-årige Nanna Lærke Baun fra Allerød, der mandag blev student fra Kruses Gymnasium i Farum. Nanna Lærke Baun er dog ikke en helt almindelig student, for med et imponerende snit på 12,1 sprænger hun karakterskalaen.

"Jeg tror, jeg har været heldig: Jeg har altid været god til at gå i skole og synes at det var spændende. Jeg er hurtig til at opfange og lære nye ting, og det har været en stor fordel," fortæller den nyudklækkede student.

På Nanna Lærke Baun eksamensbevis står der hele 21 12-taller, som hun har fået gennem eksamener og årskarakterer. Udover de flotte karakterer har Nanna Lærke Baun valgt at tage hele seks A-fag, derfor kan hun gange sit snit med 1,06. Og dermed når snittet op på 12,1.

I løbet af sin studietid har hun også fulgt forskellige talentudviklingsforløb. Hun har blandt andet været med i ATU (Akademiet for talentfulde unge), et forskerspirrerprojekt og den danske olympiade i kemi. Nu er hun blevet udtaget til det danske landshold i kemi, hvor hun sammen med tre andre skal repræsentere Danmark til Kemi-Ol til sommer.

Med et gennemsnit på 12,1 kan Nanna Lærke Baun komme ind på alle uddannelser, og hun har da også fremtidsplanerne klar. Til september starter hun på Københavns Universitet, hvor hun skal læse kemi - et studie der ikke har nogen adgangskvotient. På grund af den såkaldte hurtigstartsbonus, som gives til studerende der starter på en videregående uddannelses senest to år efter gymnasiet, må hun gange sit snit med 1,08. Dermed kan hun søge uddannelse med et snit på 13,1.

"Jeg har altid fået gode karakter for min egen skyld, fordi jeg gerne vil præstere godt og ikke for at få et højt gennemsnit, og den tilgang tror jeg har hjulpet mig, for der har ikke været noget pres eller forventning til, at jeg skulle have en bestemt karakter, " fortæller hun.

Inden Nanna Lærke Baun vender tilbage til bøgerne skal sommerferien dog nydes med en masse øl, fortæller hun.

Publiceret 26 June 2018 14:44