Et flertal i Allerød Byråd har besluttet ikke at nedrive Fru Lunds Villa på musikskolen nu. Foto: Michael Braunstein

Et flertal i Allerød Byråd har besluttet ikke at nedrive Fru Lunds Villa på musikskolen nu. Foto: Michael Braunstein

"Vi lægger op til opgradering og ikke nedrivning"

Det sagde Axel Nielsen, Konservative, i byrådet, da er flertal besluttede ikke at nedrive Fru Lunds Villa nu

Af
Michael Braunstein

"Vi lægger op til opgradering og ikke nedrivning, som samtidig vil være til gavn for de store ventelister. Med over 3000 elever er musikskolen den største institution i kommunen. Mungo Park og musikskolen er to store fyrtårne, som er med til at sætte Allerød på Danmarkskortet som innovativ og kreativ kommune, der samtidig værner om sine historiske bygninger. Dette image skulle gerne være en fortsat ledestjerne for kommunen."

Sådan sagde konservative Axel Nielsen på Allerød Byråds møde 21. juni, da et flertal i byrådet besluttede ikke at nedrive Fru Lunds Villa på musikskolen nu. Axel Nielsen tog sagen op politisk, da musikskolen blev klar over, at nedrivningen var besluttet.

"Sagen om Fru Lunds Villa har virkelig givet mig et indtryk af, hvor dybt engageret og determineret vores undervisere på musikskolen er. For dem er undervisning ikke et arbejde, men en livsstil. Men også det store feedback fra almindelige borgere omkring villaens historiske kulturelle værdi og ikke mindst de unge elevers udsagn omkring villaens sjæl har gjort et stort indtryk," sagde Axel Nielsen i byrådet.

S og SF stemte imod

Forud for byrådsmødet indstillede Kultur- og Idrætsudvalget, at Fru Lunds Villa ikke nedrives nu, men at bygningen bør indgå i den samlede vurdering af muligheder for bygningskomprimering i et kommende paragraf 17, stk.4 udvalg.

Økonomiudvalget indstillede det samme, idet udvalget tilføjede: 'Midler til foreløbig fortsat drift skal dog kunne findes i budgetprocessen. Indtil da fortsætter de nuværende aktiviteter i bygningen, men der flyttes ikke nye aktiviteter ind i bygningen.'

I byrådet stemte Venstre, Konservative, Blovstrødlisten, Vores Allerød, Enhedslisten og Radikale for Økonomiudvalgets indstilling. Imod stemte Socialdemokratiet og SF.

Publiceret 27 June 2018 07:15