Fra venstre Morten D.D. Hansen, Sebastian Klein, Bjørli Lehrmann og Vicky Knudsen. Foto: TV2

Fra venstre Morten D.D. Hansen, Sebastian Klein, Bjørli Lehrmann og Vicky Knudsen. Foto: TV2

Bjørli på tv igen: Populært dyreprogram fortsætter

'1 døgn, 2 hold, 3 dyr' kører videre på TV2 17. juni

Af
Michael Braunstein

tv Allerøds naturvejleder Bjørli Lehrmann kan opleves på tv igen: Det sker når det populære dyreprogram '1 døgn, 2 hold, 3 dyr' fortsætter på TV2 17. juli.

I programmet dyster Bjørli sammen med Vicky Knudsen mod Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen. Det gælder om at finde tre sjældne danske dyr indenfor 24 timer. Vinderholdet får 20.000 kr., som de må donere til et naturbevaringsprojekt efter eget valg.

Bjørli er kendt af store og små i hele Allerød. Hun er Cand. Scient i biologi med hovedfag i evolutionsbiologi, driver til dagligt Vestre Hus Børnenaturcenter og har speciale i edderkopper.

"Naturen er fuld af de mest utrolige historier, som næsten ingen kender. Og det er skønt at kunne dele sin begejstring til glæde for mennesker og gavn for naturen," siger hun i en pressemeddelelse fra TV2.

Bjørlis holdkammerat, Vicky Knudsen, er ornitolog, uddannet biolog og selvstændig naturformidler. Hun beskriver sig selv som naturnørd og bliver decideret i dårligt humør hvis hun ikke ugentligt får lov at være i nærheden af naturen. Hun er bidt af naturens mange overraskende sider eller som hun siger:

"Helt ærlig, hvem bliver ikke fascineret af, at den lille kobbersneppe kan flyve 238 Marathons i træk uden mad og drikke? Eller at jernspurven har sex op til 100 gange om dagen?"

På herreholdet har Sebastian Klein mere end 20 års erfaring med naturformidling på tv, og han er forfatter til en lang række bøger om naturen og vilde dyr.

"Naturen er hele mit liv, så det er klart at jeg vil vinde denne her konkurrence, hele min ære står på spil," siger Sebastian Klein.

På holdet er også Morten D.D. Hansen, der er naturvejleder og museumsinspektør på Naturhistorisk Museum, Aarhus, og er en af landets mest kendte naturformidlere. Han har optrådt i både aviser, radio og TV med sin smittende entusiasme.

"Jeg er stolt over at være med, vi bor i et land med masser af smuk natur som i den grad er underformidlet, og her kan tv stadig noget. Det at være sammen med kompetente mennesker om at formidle dansk natur til seerne, er tæt på det, som man i Blues Brothers kaldte 'on a mission from God'. Vi er ridderne, der endelig bringer naturen frem til befolkningen," siger han.

Den danske natur er vildere end man tror, og i løbet af programrækken skal eksperterne dyste mod hinanden i bl.a. at finde dyrearter som kongeørn, hugorm, bæver og ulv - og arter der er så tæt på at uddø, at det svarer til at se hvidt næsehorn. Alle sammen dyr, der lever frit i den danske natur, men som de færreste af os ved, hvordan man finder og kommer tæt på. Faktum er at Danmarks vilde natur under pres, og mere end 2000 arter er i fare for at forsvinde, oplyser TV2.

Publiceret 09 July 2018 11:33