Billeder fra Skovbørnehaven Skovsneppen, da den havde overtaget kommunens Instagram-konto @fremtidensalleroed. Hvad de særligt elsker ved Allerød: Skovens liv og børnefællesskabet.

Billeder fra Skovbørnehaven Skovsneppen, da den havde overtaget kommunens Instagram-konto @fremtidensalleroed. Hvad de særligt elsker ved Allerød: Skovens liv og børnefællesskabet.

Proces med ny vision i fuld gang - også på nettet

'På Vej Mod Fremtidens Allerød' er på Facebook og Instagram

Af
Michael Braunstein

vision I foråret satte Allerød Byråd gang i en proces for en ny vision for Allerød Kommune, 'På vej mod Fremtidens Allerød', som skal strække sig mere end 10 år frem i tiden. Visionsprocessen skal derfor bruges til at synliggøre udviklingspotentialer – ikke kun på den korte bane, men også på lang sigt, påpeger Allerød Kommune i en pressemeddelelse.

Indtil nu har processen ført til dialogmøder og workshops med civilsamfund, foreninger og erhvervsliv, brugerundersøgelser og kampagnen 'Vis os hvad du elsker ved Allerød'. I sidstnævnte lyder opfordringen på at sætte billede og ord på, hvad du særligt holder af ved Allerød.

Facebook og Instagram

Til det formål har kommunen oprettet Facebook-gruppen 'Fremtidens Allerød' og er også på Instagram under navnet 'fremtidensalleroed'. Indtil videre har Mungo Park, en gymnasieklasse, en 7. klasse samt en skovbørnehave overtaget Instagram-kontoen for at give deres bud på, hvad de særligt holder af.

"Vi vil gerne give vores børn de bedste forudsætninger for at udvikle sig, og det føler vi, at de bedst gør i skoven og med de udfordringer, de møder der. Vi håber, at både kommunen og dens borgere vil have mere fokus på, hvad naturen kan bruges til i institutionerne og vigtigheden af, at børn kommer mere ud," siger Thomas Raagaard, pædagog i Skovsneppen, i pressemeddelelsen. Han fortsætter:

"Formålet er at sætte fokus på, at børn gror i naturen, og at Allerød Kommune har en meget lettilgængelig natur, som bare venter på at blive brugt."

"Visionen skal være ambitiøs"

Med visionsprocessen søger byrådet at kortlægge, hvad der skal kendetegne Allerød i fremtiden. Det sker i samarbejde med borgere, civilsamfundet, foreningerne og erhvervslivet.

Borgmester Karsten Längerich forklarer:

"I byrådet tror vi på, at en ny vision for Allerød Kommune skal være ambitiøs for at sætte en klar retning for kommunens samlede udvikling. Det skal være en vision, der skaber engagerende fremtidsbilleder, styrker det brede fællesskab i kommunen og baner vej for udvikling af politikker og strategiske prioriteringer minimum ti år ind i fremtiden."

"Allerød er attraktiv kommune at bosætte sig i. Det skyldes, at vi er kendt for gode skoler, dagtilbud, sikre skoleveje, idrætsfaciliteter og adgang til naturen. Med visionen skal vi sikre, at Allerød også i fremtiden fortsætter med at være en eftertragtet kommune at leve, bo og arbejde i," udtaler borgmesteren.

Hvad synes du?

Allerød Kommune opfordrer alle til fortsat at deltage i visionsprocessen:

'Hvis du har lyst til at sætte ord og billede på, hvad du mener er særligt ved Allerød, hvad vi skal have mere af eller, hvad der mangler, kan du gå ind på 'Fremtidens Allerød' på Facebook eller 'tagge' os på Instagram med @fremtidensalleroed. Du er også velkommen til at sende billede og tekst til kommunens pressansvarlige Rahime Turan på: ratu@alleroed.dk,' hedder det i pressemeddelelsen.

Publiceret 10 July 2018 06:15