Buresøbadet, fotografet i sommeren 2017. Foto: Michael Braunstein

Buresøbadet, fotografet i sommeren 2017. Foto: Michael Braunstein

Badevandet i Buresø får topkarakter

Badevandskvaliteten er 'udmærket', hvilket er den bedste af fire mulige kvaliteter

Af
Michael Braunstein

badevand Badevandet i Buresø er også i år helt på toppen: Badevandskvaliteten får betegnelsen 'udmærket', hvilket er den bedste badevandskvalitet ud af fire mulige kvaliteter: 'Udmærket', 'god', 'tilfredsstillende' og 'ringe'.

Allerød Kommune fører tilsyn med badevandet ved 'Karlenes Badested', der er et lille badested i den vestlige ende af Buresø. Der udtages 10 prøver af badevandet inden og i løbet af badesæsonen fra maj til august.

Ved 'Karlenes Badested' er badevandskvaliteten 'udmærket', oplyser Allerød Kommune, der skilter tydeligt ved badestedet, hvis badning frarådes.

Resultaterne af analyserne fra 2018 opdateres på kommunens hjemmeside, og her fremgår det, at der ingen algeopblomstring er konstateret i år, heller ikke ved den seneste prøve 25. juni.

'Udmærket' også ved Buresøbadet

Egedal Kommune fører tilsyn med badevandet ved Buresøbadet i den anden ende af søen. Buresøbadet ligger i Egedal Kommune ved grænsen til Allerød Kommune.

Vandkvaliteten i Buresøbadet har den højeste kvalitet, altså 'udmærket', oplyses det på Egedal Kommunes hjemmeside. Kommunen har heller ikke noget negativt at bemærke, når det gælder opblomstring af alger.

Publiceret 11 July 2018 12:56