Allerød får med 19 point ud af 30 mulige en placering som nummer 73 i ny undersøgelse - sammen med 12 andre kommuner.

Allerød får med 19 point ud af 30 mulige en placering som nummer 73 i ny undersøgelse - sammen med 12 andre kommuner.

Allerød nummer 73 i opgørelse over hvor sikre kommunerne er

Lolland og Brøndby er de farligste kommuner i Danmark, viser undersøgelse fra Mikonomi.dk

Af
Michael Braunstein

sikkerhed Mikonomi.dk har sat sig for at undersøge, hvor sikker Danmarks 98 kommuner er. Allerød får med 19 point ud af 30 mulige en placering som nummer 73 - sammen med 12 andre kommuner.

Den mest sikre kommune med 30 ud af 30 point er Læsø Kommune, stærkt efterfulgt af Samsø, Ærø og Fanø Kommune med henholdsvis 29, 28 og 27 point. Lolland Kommune og Brøndby Kommune er sammen med Brønderslev, Jammerbugt og Sorø Kommune de fem mest farlige kommuner i undersøgelsen - med en score på 13 ud af 30 er Lolland Kommune den farligste kommune i Danmark, fastslår Mikonomi.dk.

Allerød Kommune har fået 10 ud af 10 point i forhold til, hvor mange færdselsuheld pr. personbil der sker i kommunen. Ligeså har kommunen fået 7 ud af 10 point i forhold til, hvor mange voldanmeldelser der er. Til slut har Allerød Kommune fået 2 ud af 10 point i forhold til, hvor mange indbrud pr. hus der sker.

Mikonomi.dk oplyser, at undersøgelsen er udarbejdet ved at finde ud af, hvor mange færdselsuheld, voldsforbrydelser og indbrud der skete i hver kommune i 2017. Disse tal er derefter holdt op imod antallet af biler, indbyggere og huse i den specifikke kommune for at danne et bedre sammenligningsgrundlag.

Læs mere på Mikonomi.dk.

Publiceret 13 July 2018 08:30