Den nye hjertestarter i Haveforeningen Grøndal sidder her ved Fælleshuset. Pressefoto

Den nye hjertestarter i Haveforeningen Grøndal sidder her ved Fælleshuset. Pressefoto

Hjertestarter i Haveforeningen Grøndal

Donation fra Hjerteforeningen

Af
Michael Braunstein

hjertestarter En ny hjertestarter er kommet til i Allerød kommune. Den nye hjertestarter er sat op i Haveforeningen Grøndal ved Røglevej, hvor den ved Fælleshuset er tilgængelig hele døgnet.

Hjertestarteren er en donation fra Hjerteforeningen som tak for, at Grøndal hjertestartergruppe samlede ind på 37 ruter ved Hjerteforeningens landsindsamling 22. april.

At turde træde til med genoplivning og bruge en hjertestarter kan betyde forskellen mellem liv og død, hvis en person falder om med hjertestop. Overlevelsen kan være op til 50-70 procent, hvis personen får hjertemassage og bliver stødt med en hjertestarter allerede inden tre-fem minutter efter hjertestoppet, fremgår det af en pressemeddelelse.

"Med så overbevisende tal tog Hjerteforeningen forud for landsindsamlingen initiativ til at få flere hjertestartere sat op i hele landet - og valgte at donere en hjertestarter til grupper, der kunne samle indsamlere nok til at gå 30 ruter ved landsindsamlingen. Derfor er der nu en ny hjertestarter til Allerød, som er med til at øge trygheden for Allerøds indbyggere. Tak for den store indsats til Grøndal," siger Betina Egede Jensen, frivilligchef i Hjerteforeningen.

Gik en tur - får en hjertestarter

Initiativet til at få den nye hjertestarter kom fra Grøndal hjertestartergruppe, som tilbage i marts besluttede at gå for at modtage en hjertestarter. Grøndal havde et ønske om at gøre nærområdet til et tryggere område, siger Torben Juel Eriksen fra hjertestartergruppen.

Hjertestarteren er sat op Grøndalstien 47A. Ved indvielsen deltog foreningens medlemmer i en sammenkomst for at fejre det flotte resultat.

Den nye hjertestarter er registreret på www.hjertestarter.dk, så blandt andet alarmcentralen kan guide omkringstående ved et hjertestop hen til den nærmeste hjertestarter.

Publiceret 16 July 2018 16:15