Temafoto.

Temafoto.

Tilbud: Besøg Sydslesvig

Grænseforeningen inviterer til en tur i grænselandet i september

tur Grænseforeningen for Hillerød og omegn, der også dækker Allerød, inviterer til en tur i grænselandet 7.-10. september.

Grænseforeningen vil gerne være med til at vise, at grænselandet er andet og mere end blot at hente varer med lavere moms og afgifter.

På turen vil der være mulighed for at besøge et par af de 45 danske skoler syd for grænsen: Den lille sydligste danske skole i Vestermølle og den største, Duborgskolen i Flensborg. Der bliver mulighed for at møde repræsentanter for det danske mindretal, både på disse skoler samt i Glyksborg, hvor også den danske kirke besøges.

Skibsfartsmuseet i Flensborg besøges, og det samme gælder et af de største frugtmuseer, Pomarium Anglicum, med mere end 700 æblesorter og 130 pæresorter.

Nord for grænsen lægges vejen forbi Gråsten gamle kro, hvor der stiftes bekendtskab med det store sønderjyske kaffebord med mindst 15 slags brød og kager, og på Grænse- og Genforeningsmuseet i Taps ved Christiansfeld skal deltagerne se nærmere på historien om grænsen fra 1864 til 1920 og ved den efterfølgende genforening med Sønderjylland.

Yderligere oplysninger ved henvendelse til formand Bent Kauffmann på 4825 2511 eller på mailadressen: bent@panikrejser.dk - mailadressen er god nok, men turen bliver forhåbentlig uden panik, lyder det fra grænseforeningen.

Publiceret 16 July 2018 13:35