Dommen blev afsagt ved Retten i Hillerød 3. juli.

Dommen blev afsagt ved Retten i Hillerød 3. juli.

Albansk tyvebande var også aktiv i Allerød

Tre mænd fra Albanien er udvist af Danmark for altid efter at være blevet dømt for adskillige indbrud i Nordsjælland

Af
Mette Dolmer Thygesen

dom Tre albanske mænd udvises af Danmark for bestandigt, efter de er dømt for at komme til landet som en gruppe for at begå indbrud.

Dommen blev afsagt ved Retten i Hillerød 3. juli over de tre mænd, som er 19, 27 og 28 år gamle, står der i domsudskriftet.

De tre mænd blev anholdt 27. marts på Horsevænget i Hillerød, hvor de viste sig at være besiddelse af koster fra adskillige indbrud i biler og villaer i Nordsjælland. I boligen var der blandt andet smykker, ure, hovedtelefoner, solbriller, smykkeskrin og en masse kontanter. De havde boet på adressen en måneds tid og forinden boet på en adresse på Jægervangen i Gentofte i et par måneder.

De tre mænd blev også dømt for at ville videresælge tyvekosterne - for forsøg på hæleri af særlig grov beskaffenhed.

De tre havde blandt andet brudt ind i en villa på Hulvejen i Hillerød, hvor de stjal smykker for omkring 8600 kroner, og i en villa på Prins Valdemars Vej i Gentofte, hvor de stjal smykker, ure, kontanter, briller, tegnebog med mere til en værdi på næsten en kvart million kroner, står der i dommen.

De havde også brudt ind i en villa på Kirkeltevej i Allerød Kommune, hvor de stjal smykker, en iPad, ure, bærbar computer, kontanter, en kuffert, barbermaskine, køkkenknive og en sparegris til en værdi mindst 58.000 kroner.

På Enghavevej i Hillerød havde de brudt ind i bil og stjålet GPS, ledninger og iPhoneudstyr, og i en anden bil på Ved Skelbækken i Hillerød stjal de kameraer, smykker, solbriller, tøj, smykker, tasker, parfumer, makeup med mere til omkring 50.000 kroner.

Også i villaer på Dyrehavevej i Hillerød, Hvidegårdsparken i Lyngby, på Slotsvej i Charlottenlund, Ermelundsvej i Gentofte, Præstevænget i Hillerød, Skovvej i Gentofte med flere havde de tre mænd været på uønsket visit.

Politiet kunne bevise de tre albaneres skyld blandt andet ved hjælp af DNA-fund på gerningsstederne, blandt andet på en rude, på en økse, på en grensaks og på en haveske.

Også deres telefoner var blevet undersøgt med oplysninger om, hvilke mobilmaster de havde været i nærheden af, og deres rejseaktiviteter var blevet kortlagt ved hjælp af deres Rejsekort.

Retten fandt det således bevidst, at de er skyldige i omfattende og organiseret indbrudskriminalitet og tyveri, og en blev idømt et år og ti måneders, mens de andre to blev idømt to års fængsel.

Den 27-årige mand blev desuden dømt for at overtræde det forbud, han allerede har, mod at rejse ind i Danmark frem til 2022.

Alle tyvekoster blev konfiskeret, og de tre mænd er dømt til at betale sagens omkostninger.

Publiceret 26 July 2018 09:30