Mathilde på podiet i Shanghai. Foto: Søren Francis

Mathilde på podiet i Shanghai. Foto: Søren Francis

Overrasket og chokeret verdensmester: "Hvad sker der her?"

"Vi har trænet hver dag i tre uger op til det her VM, og det har virkelig været det hele værd," siger Mathilde Helbo Larsen fra Lillerød Rope Skipping Team

Af
Michael Braunstein

VM-guld Mathilde Helbo Larsen - 18 år og fra Lillerød Rope Skipping Team - sikrede sig ved det netop overståede VM i rope skipping i Shanghai det første danske verdensmesterskab nogensinde.

Og det var en noget overrasket og chokeret VM-guldvinder, der udtalte sig efter præstationen:

""Min første tanke var: Hvad sker der her? Altså, jeg havde godt nok tænkt tanken, for jeg følte virkelig, at jeg havde præsteret mit yderste hele dagen, men jeg var også klar over, at det var et stærkt felt, jeg var oppe i mod."

"Om morgenen havde jeg ingen forventninger, men efterhånden som konkurrencen skred frem, så kunne jeg godt mærke, at de steg lidt. Efter konkurrencen begyndte folk også at opføre sig lidt mærkeligt, men det var først til selve medaljeceremonien, at jeg blev bekendt med min placering. Vi har trænet hver dag i tre uger op til det her VM, og det har virkelig været det hele værd - og især nu hvor det har givet pote," siger Mathilde Helbo Larsen.

Mathilde Helbo Larsen i fuld sving med de øvelser, der førte til hendes verdensmesterskab. Foto: Søren Francis

Mathilde Helbo Larsen i fuld sving med de øvelser, der førte til hendes verdensmesterskab. Foto: Søren Francis

Under konkurrencen formåede hun at forny to danske rekorder i henholdsvis 30 sekunders speed med 98 hop og 3 minutters speed med 457 hop. Afslutningsvis leverede hun i den tredie og sidste disciplin en forrygende freestyle-serie, som blev dagens næstbedste ud af 42 deltagere fra 14 lande.

Stolte trænere

Mathilde Helbo Larsens trænere Mia Mønster, Simone Stjernekilde og Cecilia Præstholm er stolte:

"Vi er som trænere MEGET stolte af Mathilde og hendes præstation samt den enormt store indsats og det hårde arbejde fra alle sjipperne og de gode kræfter bag. Det har været et helt fantastisk VM med flotte præstationer også i holdkonkurrencerne og prikken over i'et er selvfølgelig at få en verdensmester med hjem til Lillerød."

Mia Mønster er især beæret over de rosende ord, der kommer fra andre nationer om Danmarks stil, som er kendetegnet ved "meget flot teknik, kreativitet og gymnastisk stil."

"Helt fantastisk"

Formanden for Rope Skipping Udvalg i GymDanmark, Ulla Christensen udtaler:

"Det er virkelig helt fantastisk, at vi fra en så lille nation som Danmark i det store verdensbillede har fået en verdensmester for første gang i den individuelle konkurrence, hvor der findes rigtig rigtig mange dygtige rope skippere."

"Jeg er vildt stolt over at have været en del af den danske lejr til VM i Shanghai, hvor der under de første konkurrencer også kom medaljer hjem. Jeg er ydmyg over for den meget store indsats, der bliver ydet fra både deltagere og træneres side af."

"Jeg havde aldrig drømt om, at vi i Danmark skulle have verdens bedste individuelle kvindelige rope skipper. Tænk at jeg skulle helt til Shanghai, for at få en verdensmester med hjem," siger Ulla Christensen.

Da det blev klart, at Mathilde fra Lillerød havde vundet VM-guldet, brød jublen løs i den danske lejr. Foto: Søren Francis

Da det blev klart, at Mathilde fra Lillerød havde vundet VM-guldet, brød jublen løs i den danske lejr. Foto: Søren Francis

Publiceret 01 August 2018 14:44