Anders Budde Christensen leverer sæsonens bedste mandlige hovedrolle i 'Manning er fri', siger cphculture.dk. Foto: Mungo Park

Anders Budde Christensen leverer sæsonens bedste mandlige hovedrolle i 'Manning er fri', siger cphculture.dk. Foto: Mungo Park

Mungo Park-skuespiller får store roser: Sæsonens bedste hovedrolle

Ifølge cphculture.dk leverer Anders Budde Christensen sæsonens bedste mandlige hovedrolle i 'Manning er fri'

Af
Michael Braunstein

teater Det er sæsonens bedste mandlige hovedrolle. Dét slår cphculture.dk fast om Mungo Park-skuespilleren Anders Budde Christensen og hans præstation i Mungo Park-forestillingen 'Manning er fri'.

Forestillingen var også med i opløbet, når det gælder sæsonens bedste forestilling, hvor 'Diktatoren' på Nørrebro Teater dog vandt, og når det gælder sæsonens bedste instruktør - sidstnævnte hæder gik dog ikke til Maria Kjærgaard-Sunesen for 'Manning er fri', men til Nikolaj Cederholm for 'Diktatoren'. Med Cederholm er der så igen knyttet en smuk sløjfe til Mungo Park og Allerød.

Man kan se Anders Budde Christensen i 'Manning er fri' 21.-24. august på Mungo Park i Allerød.

Soldat og whistleblower

Forestillingen handler om Chelsea Manning, der blev født Bradley Manning. Hun var amerikansk soldat og blev kendt som whistlebloweren, der lækkede hundredetusindvis af fortrolige rapporter, billeder og data om amerikansk krigsførelse og udenrigspolitik.

Det kom til at koste en dom på 35 års fængsel, og under sin indespærring og isolation blev Bradley til Chelsea. Som en af sine sidste præsident-gerninger benådede Barack Obama Manning, der blev løsladt 17. maj 2017.

'Manning er fri' er ifølge Mungo Park en historie om sandheder, der vil ud. En fortælling om at forandre verden og sig selv. Om kamp, selvopofrelse og genfødsel – og om at holde fast på, hvad man virkelig tror på. En fortælling om en martyr, en utaknemmelig forræder eller måske bare et menneske, der søger sandheden, som teatret udtrykker det.

Publiceret 02 August 2018 14:24