"Jeg håber, at flere vil melde sig som indsamlere," siger Martin H. Wolffbrandt.

Byrådsmedlem var forsøgsperson

Martin H. Wolffbrandt blev scannet som led i forskningsprojekt

Af
Michael Braunstein

sclerose Som led i et forskningsprojekt vedrørende sclerose har det konservative byrådsmedlem Martin H. Wolffbrandt netop været forsøgsperson og er blevet scannet på Hvidovre Hospital.

Martin H. Wolffbrandt, som selv er ramt af sclerose, lå ved scanningen i et meget smalt rør, og under målingerne er der kraftige, metalagtige lyde, fortæller han:

"MR-scanningen gjorde ikke ondt, men den var ikke behagelig. I røret slappede jeg bare af og tænkte på, at jeg var med til at gøre en forskel, og at forsøget måske kan betyde, at man kommer nærmere at løse gåden, så lægevidenskaben er bedre rustet, når mennesker i fremtiden bliver ramt af denne grelle sygdom."

Brug for flere indsamlere

Søndag 9. september har Scleroseforeningen husstandsindsamling i tre regioner i Danmark, og Martin H. Wolffbrandt er indsamlingsleder i Allerød.

Allerød Nyt har tidligere skrevet, at Scleroseforeningen mangler indsamlere i Allerød. Flere er kommet til siden artiklen, men Martin H. Wolffbrandt oplyser, at der stadig er brug for flere indsamlere.

"Jeg håber, at flere vil melde sig som indsamlere. Det gør man let på www.sammenmodsclerose.dk Man skal bruge et par timer en søndag, men ligesom med MR-scanningen så er man som indsamler med til at gøre en betydelig forskel," siger Martin H. Wolffbrandt.

Pengene fra indsamlingen går til forskning. Et af de projekter Scleroseforeningen støtter er netop et projekt, som skal forbedre de såkaldte MR-scanninger. Scleroseforeningen har doneret 0,3 mio. kr. til projektet, og en svensk fond har doneret 1,6 mio. kr.

Publiceret 08 August 2018 05:30