Der var masser af kram og lykønskninger til Mathilde Helbo Larsen, da hun tirsdag aften blev modtaget i Københavns Lufthavn med sin guldmedalje om halsen.

Der var masser af kram og lykønskninger til Mathilde Helbo Larsen, da hun tirsdag aften blev modtaget i Københavns Lufthavn med sin guldmedalje om halsen. Pressefoto: GymDanmark.

VM-Mathilde modtaget med fest, farver og hæder

Tirsdag aften kom Mathilde Helbo Larsen, der netop har vundet VM i Rope Skipping, hjem til en vild velkomst i Københavns Lufthavn

Af
Helene Holm Stolle

For få dage siden fik 18-årige Mathilde Helbo Larsen fra Lillerød hængt guldmedaljen om halsen ved VM i Rope Skipping i Shanghai, - og tirsdag aften (7. august, red.) blev hun modtaget med masser af hæder, da hun vendte hjem til Danmark.

Familie, venner, holdkammerater og rope skippere fra andre foreninger stod nemlig med dannebrogsfalg, klaphatte og fane klar til at fejre hende i Københavns Lufthavn. Det syn overraskede den 18-årige verdensmester.

"Det er ret vildt og også lidt mærkeligt - jeg har ikke helt selv forstået det endnu. Og at der så står så mange mennesker. Mange flere end jeg lige havde regnet med - det er vildt. Og at der står så mange fra andre klubber fra hele landet også - det er stort. Det er jeg faktisk lidt overrasket over, men også virkelig glad og taknemmelig for", fortæller en glad Mathilde til gymdanmark.dk.

Guld-overraskelse

Ligesom modtagelsen i lufthavnen var en overraskelse for Mathilde Helbo Larsen, så var VM-guldet det faktisk også. Til gymdanmark.dk fortæller hun:

"Jeg havde ikke set resultaterne undervejs, men jeg blev mandsopdækket af fire piger efter konkurrencen, så jeg vidste godt, der var noget. Jeg følte også selv, jeg havde kørt godt, men jeg prøvede at slå det lidt hen og sige til mig selv, at det kan ikke lade sig gøre. Da anden pladsen blev nævnt, tænkte jeg: 'Nå, hende kan jeg ikke slå' - så der faldt mine forventninger helt ned. Men så råbte de mit navn, og og så gik det op for mig, at det var mig der havde vundet. At det virkelig var mig - at nu var jeg verdensmester".

Mathilde Helbo Larsen var glad og overrasket over den flotte modtagelse i lufthavnen.

Mathilde Helbo Larsen var glad og overrasket over den flotte modtagelse i lufthavnen. Pressefoto: GymDanmark

Første gang nogensinde

I lufthavnen fik Mathilde Helbo Larsen flotte ord med på vejen fra Ditte Okholm-Naut, der er direktør i GymDanmark.

"Kære alle sammen og ikke mindst Mathilde. Jeg vil gerne må vegne af Danmarks Gymnastik Forbund ønsker dig et kæmpe stort tillykke med titlen som Verdens bedste Kvindelige Rope Skipper 2018. Hvilken hel utrolig og fantastik bedrift. Som bare 18-årig hiver du det første verdensmesterskab hjem til Danmark nogensinde i Rope Skipping, men ikke nok med det så slog du også to danske rekorder i de to speed discipliner. Det har været en fornøjelse at følge dig ved VM – og jeg ved, at du har høstet rigtig mange roser for din præstation og især din freestyle. Jeg vil også rigtig gerne ønske hele teamet omkring Mathilde et stort tillykke; Trænerstaben, Udvalget for Rope Skipping, venner, familie og ikke mindst holdkammerater. Det er rigtig vigtigt med masser af støtte og opbakning fra alle kanter – så et stort tillykke også til jer for jeres indsats", lød ordene skriver gymdanmark.dk, hvor det også understreges, at der ved VM blev hevet mange andre flotte placeringer hjem af de danske atleter.

Publiceret 08 August 2018 16:00