Projektet ”Hold Hjernen Frisk” skydes i gang med et åbningsarrangement 22. august på Allerød Bibliotek. Pressefoto

Projektet ”Hold Hjernen Frisk” skydes i gang med et åbningsarrangement 22. august på Allerød Bibliotek. Pressefoto

Allerød siger: "Hold Hjernen Frisk"

Gratis arrangement åbner projektet ”Hold Hjernen Frisk”

Hjerne Allerød Bibliotek skyder pilotprojektet ”Hold Hjernen Frisk” i gang med et spændende åbningsarrangement 22. august klokken 15.

"Mange borgere har vist interesse for bibliotekets projekt ”Hold hjernen frisk”, og der er udsolgt til alle bibliotekets aktivitetsforløb, og biblioteket har måtte lukket for ventelisten," skriver Allerød Bibliotek i en pressemeddelelse.

For at flest mulige borgere skal have glæde af projektet, inviterer Allerød Bibliotek nu til et gratis åbningsarrangement af ”Hold Hjernen Frisk”, hvor man kan "smage" på forløbene.

”Hold hjernen frisk” er et pilotprojekt, der er baseret på ny viden om krop og hjerne. Pilotprojektet skal udvikle nye aktiviteter, som kan give flere seniorer et aktivt liv i længere tid. Biblioteket deltager med fire aktivitetsforløb, med fokus på fordybelse i naturen, litteraturen, fysiske aktiviteter og socialt samvær. Bag pilotprojektet står DGI, Slots- og Kulturstyrelsen, samt Center for Sund Aldring på Københavns Universitet. Hele projektet er støttet af Nordea-fonden," står der i pressemeddelelsen.

15.000 rammes

Til arrangementet er der først en velkomst klokken 15. Klokken 15.15 kan man høre foredraget ”Kan vi undgå Alzheimer”. Det bliver afholdt af Josée Linnemann, der er speciallæge i psykiatri og idrætsinstruktør. Hvert år får omkring 15.000 danskere diagnosen demens og antallet er stærkt stigende. Til foredraget kan man høre om den seneste udvikling i forskningen om Alzheimer og de andre former for demens.

Klokken 16 er det tid til at stille spørgsmålene, "Hvad er SMART-Training?", og "Hvad er Naturtræning". Det er Janne Bolin & Jette Hansen, specialtrænere ved Lillerød Gymnastik, der besvarer disse spørgsmål.

Det hele foregår på Allerød Bibliotek. Der er begrænset antal billetter. De er gratis og kan hentes på bibliotekets hjemmeside - www.bibliotek.alleroed.dk - eller på biblioteket.

Kapp

Publiceret 11 August 2018 05:30