"En god infrastruktur går hånd i hånd med vækst og arbejdspladser, og det betyder meget i forhold til at tiltrække nye borgere. Derfor står det højt på min liste, at vi sikrer fremdrift i udvidelsen af Hillerødmotorvejen," siger Karsten Längerich.

Borgmester og folketingsmedlem i fælles front for vejudvidelse

"Vi skal sikre fremdrift i udvidelsen af Hillerødmotorvejen," lyder det fra Karsten Längerich og Hans Andersen, begge Venstre

udvidelse "Vi skal sikre fremdrift i udvidelsen af Hillerødmotorvejen." Det er overskriften, når Allerød-borgmester Karsten Längerich, Venstre, og partifællen, folketingsmedlem Hans Andersen, valgt i Nordsjællands Storkreds, i dag mødes for at tale om presset på den nordsjællandske infrastruktur.

De to politikere påpeger, at det koster borgere og virksomheder i Allerød Kommune tid og penge, når daglig kø på vejene står i vejen for familie- og arbejdstid:

"Det er et stort problem, som vi mærker hver eneste dag. En god infrastruktur går hånd i hånd med vækst og arbejdspladser, og det betyder meget i forhold til at tiltrække nye borgere. Derfor står det højt på min liste, at vi sikrer fremdrift i udvidelsen af Hillerødmotorvejen," siger Karsten Längerich.

Venstre-regeringen tog det første skridt til udvidelsen af Hillerødmotorvejen, da der blev sat penge af til den VVM-undersøgelse, som er færdig til efteråret:

"Så nu handler det om at, at vi får taget det næste skridt med et konkret anlægsprojekt og anlægslov, så vi snart kan begynde at lugte ny asfalt. Venstre har peget på 19,5 mia. kr. fra råderummet, som vi vil bruge på veje, så nu handler det om at skaffe opbakning i Folketinget til, at nogle af de penge går til Hillerødmotorvejen," siger Hans Andersen.

Optimisme

Der er optimisme hos de to Venstrefolk, som ser mange gode argumenter for, at udvidelsen af Hillerødmotorvejen bør stå højt på listen over infrastrukturprojekter:

"Det handler ikke kun om vækst og arbejdspladser i Allerød Kommune og omegn. Udvidelsen af Hillerødmotorvejen vil gøre det mere attraktivt at bosætte sig uden for København, for eksempel her i Allerød Kommune, og det vil lette den stigende trængsel i byen. Så der er en dobbeltgevinst at hente ved at investere i Hillerødmotorvejen," siger Karsten Längerich.

Den betragtning er Hans Andersen enig i. Men han lægger ikke skjul på, at der er hård kamp om motorvejsmidlerne:

"Det er rift om pengene til infrastrukturprojekter, og derfor er det også så vigtigt, at vi står sammen på tværs af kommuner og politiske partier, hvis vi skal helt i mål. Men det går den rigtige vej, og jeg tror på, at vi kan få afsat penge til udvidelsen af Hillerødmotorvejen i næste udspil fra regeringen vedrørende infrastrukturinvesteringer," siger Hans Andersen.

Publiceret 13 August 2018 09:13