Alle interesserede borgere kan komme med på vandringen på øvelsesterrænet. Pressefoto

Alle interesserede borgere kan komme med på vandringen på øvelsesterrænet. Pressefoto

Gå med en tur på øvelsesterrænet

Guidet vandring 26. august for alle interesserede borgere

Af
Michael Braunstein

guidet tur Igen i år holder Den Kongelige Livgarde i samarbejde med Allerød Kommune en vandring i øvelsesterrænet for alle interesserede borgere.

Vandringen gennemføres søndag 26. august kl. 11.00 og varer cirka 2,5 timer. Ved vandringen vil seniorsergent Henrik Munck, der er ansvarlig for øvelsesterrænet, vise rundt i den fantastiske natur, som findes i området.

"Vi starter turen med at gå ind på Garderkasernen og se mindemonumentet for faldne gardere, hvorefter vi kommer forbi det store garagebyggeri, som lige nu pågår," forklarer Henrik Munck og fortsætter:

"Herefter vil vi gå ud i terrænet og komme forbi Drabæk Mose og Høvelte Fredsskov, inden vi går ned og ser på det færdige resultat af støjdæmpningen af Sjælsø Skydebane."

Naturområder bevares

Ud over Henrik Munck vil chefen for Den Kongelige Livgarde, oberst og kammerherre Mads Rahbek samt Allerøds borgmester Karsten Längerich deltage i vandringen.

"Én af fordelene ved at være en garnisonskommune og huse Livgarden er, at vi helt naturligt får bevaret store naturområder. Grundet vores gode samarbejde med Livgarden har vi samtidig mulighed for at tilbyde de her vandringer i områder, som normalt ikke er åbne for offentligheden. Jeg håber at se mange borgere til vandringen," siger Karsten Längerich.

Ruten er cirka 4,5 km lang og er planlagt, så en barnevogn kan komme med på turen. Det anbefales at tage fornuftigt fodtøj på i forhold til vejrliget.

Mødetid og -sted er kl. 11.00 ved hovedvagten på Garderkasernen, Høveltevej 111, Birkerød.

Publiceret 14 August 2018 15:58