"Tak til alle for indsatsen - og skål og hurra for byggeriet," sagde Flemming Hansen, formand for Lynge-Uggeløse Boligforening, ved rejsegildet. De nye boliger ses i baggrunden. Foto: Michael Braunstein

Rejsegilde efter "en vild rejse"

Stor glæde hos Lynge-Uggeløse Boligforening, da der 14. august kunne festes for 10 nye boliger på Gladgårdsvænge

Af
Michael Braunstein

rejsegilde "Det har været en lang og sej kamp, og vi troede på et tidspunkt, at hele projektet var tabt. Men nu står vi her - efter en vild rejse - med et fantastisk resultat."

Sådan sagde formanden for Lynge-Uggeløse Boligforening, Flemming Hansen, da der 14. august endelig kunne holdes rejsegilde på foreningens 10 nye boliger på Gladgårdsvænge i Lynge.

Boligprojektet var første gang på bordet i 2012, og i 2014 lå en godkendt lokalplan klar - efter et forløb med blandt andet jordprøver og arkæologiske forundersøgelser.

Gik konkurs

"Så skete der dét, at entreprenørfirmaet gik konkurs. Det hele så ud til at være forbi. Men med stædighed og fastholdelse af vores ambitioner - og god støtte ikke mindst fra Boligkontoret Danmark - kæmpede vi os tilbage. Vi fandt en ny entreprenør, og byggeriet kom i gang igen," sagde Flemming Hansen ved rejsegildet og fortsatte:

"Der er blevet udgydt blod, sved og tårer, men nu står vi og kigger på 10 fantastiske boliger, der snart er færdige. Det er samtidig meget attraktive boliger, der alle er lejet ud."

Store udfordringer

Projektleder i Boligkontoret Danmark, Anders Mogensen, bekræftede ved rejsegildet, at det gav store udfordringer, da den tidligere totalentreprenør gik konkurs.

"Byggeriet var jo startet. Der måtte laves et nyt udbud, og det hele kom til at stå stille i næsten et år. En af følgerne var også flere typer skader, som må udbedres. Men jeg kan 100 procent garantere, at de boliger, folk flytter ind i, er i orden," sagde Anders Mogensen.

De 10 boliger er alle på 80 kvm. og indrettet med enten to eller tre værelser. Indflytningen sker 1. oktober.

Publiceret 14 August 2018 14:19