Zeinab Mosawi. Foto: Anne Lønstrup

Zeinab Mosawi. Foto: Anne Lønstrup

Efteråret på biblioteket: Fra Rugaard og Romer til Tapé og Mosawi

Masser af spændende tilbud til børn og voksne på Allerød Biblioteker

Af
Michael Braunstein

biblioteket Der er masser af spændende tilbud til børn og voksne i Allerød Bibliotekers efterårsprogram, der uddeles 18. august til Aktiv Fritid i bymidten i Lillerød. Allerede fra 15. august kan du finde programmet på bibliotekets hjemmeside, hvor du også kan købe billetter til de forskellige arrangementer.

Ord

Under overskriften 'Ord' sætter biblioteket fra 10.-16. september fokus på ord i forbindelse med den landsdækkende bibliotekskampagne.

På Allerød Bibliotek kan du blive klogere på fake news med et foredrag af Cavlingpris-vinder og journalist Lars Rugaard. Han fortæller om fake news-tsunamien, der har ramt os - og hvad vi stiller op imod den.

Knud Romer, kendt samfundsdebattør og forfatter, kommer i samme uge og fortæller om sin seneste bog 'Kort over paradis'.

Det er også i dén uge, at danskernes yndlingsord sættes til afstemning og et vinder-ord kåres.

Der er rig mulighed for at blive både udfordret og endda klogere, når biblioteket igen blænder op for en række live streamede foredrag i naturvidenskab. Programmet spænder over emner som øl, atomer, bakterier og vulkaner.

Frikadellebibliotek

Der bydes igen på underholdning og fællesspisning, når der er 'Frikadellebibliotek'. Klovnen Tapé underholder med jonglering, musik og tårnhøje balancenumre i samspil med publikum. Og fire sortklædte superhelte i bandet 'De Onde' kommer også forbi med masser af humor.

Som noget nyt lancerer biblioteket et koncept i samme stil, men kun for voksne, der hedder 'Debat og mad'. Her får man en aften med interessante oplæg og samtaler under fællesspisningen bagefter. Man kan blandt andet høre Allerøds Zeinab Mosawi fortælle om sin bog 'Himlen over min fars tag'.

Musik

Du kan både synge og swinge dig ind i efteråret: Koret Vox Humana inviterer nemlig til aftensang med korsang og højskolesangbogen. Og Silver Big Band præsenterer en perlerække af evergreens, udødeliggjort af Frank Sinatra, Ella Fitzgerald og andre.

Noget helt nyt er en krimi-uge lige inden efterårsferien. Her kan du komme ind i et vaskeægte escape-rum - et koncept du måske har hørt om, hvor man som gruppe løser diverse mysterier for at slippe ud af rummet igen. I bibliotekets escape-room bliver du sendt til Dr. Jekylls laboratorium, som ligger i Torvestræde.

Endelig fortsætter biblioteket med højtlæsning i form af godnathistorier for voksne. Og på tre bogcaféer præsenterer og anbefaler nogle af Allerød Bibliotekers bibliotekarer et udvalg af bøger.

Publiceret 15 August 2018 09:30