Temafoto.

Temafoto.

"Vi er på rette vej og nu skal hastigheden op"

Den grønne omstilling er i fuld gang - også i Allerød, lyder det fra Allerøds grønne guide

Af
Michael Braunstein

aktiv fritid "Den grønne omstilling er i fuld gang - også i Allerød: Vi kører mere på cykel, vi sparer på vandet og vores CO2 udledning falder. Så vi er på rette vej – spørgsmålet er bare om det går hurtigt nok."

Sådan lyder det fra Allerøds grønne guide, Tommy Dal, der deltager i Aktiv Fritid 18. august.

"Der er dog lang vej endnu. For billige flyrejser og vores forbrug af kød og varer belaster kloden og klimaet mere end vi først troede – kom og få syn for sagen," siger Tommy Dal, der på standen ved Nordea tilbyder en test, hvor man kan se, hvor bæredygtige vaner man har.

"Vi har lavet en tjekliste over bæredygtige vaner, og vi tror, at du kan svare positivt til det meste. Og skulle der være et område du ikke rigtig har fået gang i, ja så hjælper vi dig gerne," siger den grønne guide og fortsætter:

"Børnene kan dreje på 'Musikbolden' fra energileg.dk. Og hvis de kan svare rigtigt på boldens spørgsmål, er der nok en lille præmie."

"Når du har testet dig selv, kan du skrive din bæredygtige vision for Allerød på et æblekort, og så kan du hænge det op på Den Grønne Guides træ. Æblerne går videre til borgmesteren og politikerne, som netop er i gang med at indsamle visioner for Allerød. Vi synes, at der skal være mange bæredygtige visioner, så kom og giv dit besyv med."

Publiceret 17 August 2018 10:27